Home » D:News » Elon Musk spune că poate dona 6 miliarde de dolari pentru combaterea foametei în lume, cu o condiție

Elon Musk spune că poate dona 6 miliarde de dolari pentru combaterea foametei în lume, cu o condiție

Elon Musk spune că poate dona 6 miliarde de dolari pentru combaterea foametei în lume, cu o condiție
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.11.2021

Miliardarul Elon Musk s-a declarat dispus să vândă în orice moment acțiunile Tesla dacă ar putea „rezolva foametea în lume”. Cu toate acestea, cel mai bogat om din lume, a cărui avere personală a crescut cu 141 de miliarde de dolari în ultimul an, vrea transparență în modul în care sunt cheltuiți banii de către Programul Alimentar Mondial (PAM) al Națiunilor Unite.

David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, a făcut un apel recent către miliardari, inclusiv către CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pentru a ajuta oamenii din 43 de țări afectate de o foamete gravă accentuată de pandemia COVID, conflicte și criza climatică.

Elon Musk s-a abținut să răspundă la acest apel până acum. Nu a putut ignora un tweet al lui Eli David, un cercetător în domeniul învățării profunde, care a postat pe Twitter despre măști și vaccinurile împotriva COVID, precum și despre summitul climatic în curs de desfășurare la care liderii mondiali au ajuns cu avioane private, notează Interesting Engineering.

David a distribuit o analiză CNN care punea în discuție și de ce fondurile strânse anterior de Națiunile Unite nu au rezolvat până acum foametea în lume.

Elon Musk cere transparență privind banii pentru combaterea foametei în lume

Musk a răspuns prin următorul mesaj: „Dacă PAM ne poate spune, chiar aici pe Twitter, mai exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și îi voi da”.

David Beasley, care nu a fost menționat în niciunul dintre tweet-uri, a intrat în dialog, afirmând că banii pe care PAM își propune să-i strângă nu ar „rezolva” foametea în lume, ci ar preveni instabilitatea politică și migrația în masă și, în consecință, vor salva 42 de milioane de oameni de la înfometare.

În continuare, Beasley a adăugat că contribuția lui Musk ar putea aduce speranță și stabilitate în viitorul acestor oameni și că va merge bucuros la Musk pentru o conversație pe acest subiect, care nu ar fi la fel de complicat precum Falcon Heavy (cea mai puternică rachetă a SpaceX). Mai mult, Musk ar putea chiar să-l dea afară dacă nu-i va plăcea ce i-a spus, a precizat Beasley.

Musk i-a răspuns prompt, cerându-i să publice în detaliu cheltuielile curente și propuse despre combaterea foametei în lume, astfel încât oamenii să poată vedea exact unde se duc banii, adăugând că „lumina soarelui este un lucru minunat”.

Beasley nu i-a mai răspuns lui Elon Musk.

Vă recomandăm să citiți și:

Foametea din Madagascar. Prima țară din lume victimă a schimbărilor climatice

ONU anunță că anul pandemiei a fost marcat de creșterea nivelului de foamete în lume

Ce înseamnă, cu adevărat, să fii o albină, insecta fără de care nu ar exista viaţă pe Pământ

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase