Home » D:News » Hackerii au compromis un sistem al FBI şi au transmis un avertisment

Hackerii au compromis un sistem al FBI şi au transmis un avertisment

Hackerii au compromis un sistem al FBI şi au transmis un avertisment
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.11.2021

Hackerii au compromis un sistem de e-mail al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi au trimis zeci de mii de mesaje de avertizare cu privire la un posibil atac cibernetic, potrivit agenţiei şi specialiştilor în securitate.

E-mailurile false păreau să provină de la o adresă a FBI care se termina cu @ic.fbi.gov, a precizat FBI într-un comunicat, potrivit Reuters.

Deşi hardware-ul afectat de incident „a fost scos rapid din funcţiune la descoperirea problemei”, FBI a precizat că „este o situaţie în curs de desfăşurare”.

Hackerii au trimis zeci de mii de e-mailuri de avertizare

Hackerii au trimis zeci de mii de e-mailuri de avertizare cu privire la un posibil atac cibernetic, a precizat organizaţia de urmărire a ameninţărilor Spamhaus Project pe contul său de Twitter.

FBI face parte din Departamentul de Justiţie. Atât FBI, cât şi Agenţia pentru securitatea cibernetică şi a infrastructurii sunt la curent cu incidentul, se arată în comunicatul FBI.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase