Home » D:News » Tiffany & Co. vinde cea mai scumpă bijuterie pe care a realizat-o vreodată

Tiffany & Co. vinde cea mai scumpă bijuterie pe care a realizat-o vreodată

Tiffany & Co. vinde cea mai scumpă bijuterie pe care a realizat-o vreodată
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.11.2021

Tiffany a prezentat cea mai scumpă bijuterie pe care a realizat-o vreodată, „The World’s Fair Necklace”, prezentat duminică în Dubai, un colier cu 180 de carate de diamante montate în platină.

Piesa centrală este un diamant oval de 80 de carate, de cea mai înaltă calitate, „Empire Diamond”. Diamantul Empire a fost obținut în mod etic în Botswana, tăiat și șlefuit în Israel și încrustat în atelierul Tiffany din New York City, conform CNN.

Colierul este disponibil pentru vânzare, spre deosebire de faimosul „Diamant Tiffany” de 128,54 de carate, despre care Tiffany a spus că este neprețuit și nu poate fi cumpărat.

Tiffany & Co. nu a stabilit încă un preț pentru colier

Retailerul de lux nu a stabilit încă un preț pentru colierul „The World’s Fair Necklace”, dar experții din industrie estimează că valoarea acestuia se situează între 20 și 30 de milioane de dolari.

Bijuteriile cu diamante Tiffany’s sunt celebre pentru că au împodobit celebrități de-a lungul deceniilor, de la Audrey Hepburn la Beyoncé Knowles.

Retailerul a declarat că designul pentru The World’s Fair Necklace este inspirat de un colier Tiffany realizat pentru Expoziția Mondială din 1939, care avea o piatră de acvamarin de 200 de carate și peste 400 de diamante.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase