Home » D:News » Blue Origin îi va duce în spațiu pe Michael Strahan și pe fiica lui Alan Shepard

Blue Origin îi va duce în spațiu pe Michael Strahan și pe fiica lui Alan Shepard

Blue Origin îi va duce în spațiu pe Michael Strahan și pe fiica lui Alan Shepard
Foto: Blue Origin
Publicat: 29.11.2021

Al treilea zbor cu echipaj al navei suborbitale New Shepard, de la Blue Origin, va fi lansat pe 9 decembrie cu un echipaj format din 6 oameni, inclusiv un prezentator și fiica cea mare a astronautului Alan Shepard, primul american care a ajuns în spațiu.

Michael Strahan de la „Good Morning America”, de pe postul ABC, și Laura Shepard Churchley vor zbura ca oaspeți ai Blue Origin, alături de patru clienți plătitori: filantropul Dylan Taylor, investitorul Evan Dick, fondatorul Lane Ventures, Lane Bess și fiul său, Cameron, scrie CBS News.

Deținută de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, Blue Origin și-a numit nava spațială suborbitală și racheta după regretatul Alan Shepard, care a efectuat un zbor suborbital în capsula Freedom 7 a NASA pe 5 mai 1961. El a fost al doilea om care a fost vreodată în spațiu, după cosmonautul Yuri Gagarin, și primul american care a făcut acest lucru.

Laura Shepard este fiica astronautului care a jucat golf pe Lună

Shepard a devenit al cincilea om care a mers pe Lună, în calitate de comandant al misiunii Apollo 14, în 1971; imaginile cu acesta lovind o minge de golf pe suprafața Lunii sunt foarte cunoscute.

Fiica sa Laura, acum în vârstă de 74 de ani, este președinte al Consiliului de Administrație al Fundației pentru Burse de Astronauți, care strânge fonduri și oferă mentorat studenților.

„Este amuzant pentru mine să spun că un Shepard original va zbura pe New Shepard. Sunt foarte încântată să plec într-un zbor Blue Origin”, a spus Churchley într-un videoclip postat pe Twitter de Blue Origin.

Ea a continuat: „Sunt foarte mândră de ceea ce a lăsat în urmă tatăl meu. El a fost primul american în spațiu și al cincilea om pe Lună și, până acum, a fost singurul om care a jucat golf pe Lună. Cred că, dacă ar trăi, și el ar spune același lucru ca și copiii mei: du-te, Laura”.

La bordul navetei New Shepard a companiei Blue Origin va fi și un fost jucător de rugby

Strahan, un fost jucător profesionist de fotbal american și co-prezentator al „Good Morning America”, va deveni primul reprezentant al unei organizații de știri care zboară în spațiu și al doilea veteran NFL, după astronautul pensionar al NASA Leland Melvin.

Toți cei șase membri ai echipajului se îmbarca într-o capsulă New Shepard pe 9 decembrie, la locul de lansare al Blue Origin, lângă îndepărtatul Van Horn, Texas. Acesta va fi al treilea zbor New Shepard care va transporta un echipaj, al șaselea zbor al companiei din acest an și primul care va transporta un echipaj format din 6 membri.

„Atunci când eram mic, crescând în zona rurală a nordului Idaho, am crezut că zborul spațial era o posibilitate pe care doar o mână de astronauți o puteau realiza și nu mi-aș fi putut imagina niciodată că într-o zi mă voi număra și eu printre ei”, a scris Dylan Taylor într-o postare pe blogul său.

„Să fii unul dintre cei 600 de oameni care au fost vreodată în spațiu de la începutul timpurilor până în prezent? Cum ar putea fi posibil acest lucru? Ce privilegiu extraordinar! Dar așa cum cred mulți dintre noi, cu un mare privilegiu vine o mare responsabilitate. De aceea intenționez să fac un cadou. Mai multe despre asta mai târziu”, a adăugat Taylor.

Nava spațială New Shepard este concepută pentru a transporta pasagerii la o înălțime de aproximativ 100 de kilometri, „granița” recunoscută internațional între atmosfera perceptibilă și spațiu. Pe măsură ce nava spațială ajunge până în vârful traiectoriei și pornește înapoi în jos, echipajul va experimenta 3-4 minute de imponderabilitate.

Până acum, 601 oameni au zburat în spațiu

Blue Origin concurează cu Virgin Galactic al lui Richard Branson pentru pasagerii care doresc și pot plăti un bilet de peste 500.000 de dolari pentru a experimenta absența gravitației și vederile panoramice ale Pământului din zonele inferioare ale spațiului.

Virgin Galactic a lansat patru zboruri pilotate ale avionului său spațial VSS Unity, avându-i la bord pe Richard Branson și pe alți piloți și ingineri ai companiei, la altitudini de aproximativ 80 de kilometri, granița recunoscută de NASA și FAA. Zborurile comerciale ar putea începe de anul viitor.

Primul zbor pilotat al Blue Origin, care l-a transportat pe Jeff Bezos și trei pasageri, a avut loc în iulie, urmat de un zbor în octombrie care l-a transportat pe actorul William Shatner, din „Star Trek”, împreună cu un director al companiei și doi clienți plătitori.

În total, 601 persoane au zburat în spațiu. Douăzeci și nouă dintre zboruri au fost suborbitale, la bordul rachetei X-15, un avion spațial dezvoltat privat, cunoscut sub numele de SpaceShipOne; cu New Shepard de la Blue Origin;  și cu Unity de la Virgin Galactic.

Vă recomandăm să citiți și:

Record de turiști români în Bulgaria în vara acestui an. Câți și-au petrecut vacanța pe litoralul bulgăresc

Un canton elvețian oferă 100 de sticle de vin persoanelor care împlinesc 100 de ani

China a dezvaluit un tren maglev care se poate deplasa cu 600 km/oră

Spania vrea să impună taxă de autostradă în funcţie de poluare

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase