Home » D:News » Armata Statelor Unite a creat un nou grup care va studia Obiectele Zburătoare Neidentificate

Armata Statelor Unite a creat un nou grup care va studia Obiectele Zburătoare Neidentificate

Armata Statelor Unite a creat un nou grup care va studia Obiectele Zburătoare Neidentificate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.11.2021

Departamentul de Apărare (DoD) al Statelor Unite își intensifică eforturile pentru aflarea adevărului în privința Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN), astfel că a fost creat un nou grup de lucru pentru studiul acestor fenomene.

Grupul, numit Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), a fost anunțat recent printr-un comunicat de presă al DoD.

Misiunea grupului va fi să „detecteze, identifice și să descrie obiecte de interes” observate în spațiul aerian militar. Mai precis, grupul de lucru intenționează să studieze originile fenomenelor aeriene neidentificate (UAP), acesta fiind, bineînțeles, termenul preferat de Guvernul SUA pentru OZN-uri.

„Fenomene ce pot reprezenta o amenințare pentru securitatea națională a SUA”

AOIMSG va fi succesor al Grupului de Lucru pentru Fenomene Aeriene Neidentificate al Marinei SUA, care a fost creat pentru a studia „fenomene ce pot reprezenta o amenințare pentru securitatea națională a Statelor Unite ale Americii”.

Trebuie menționat că unele OZN-uri ar putea fi tehnologii avansate care provin chiar de pe Pământ, iar majoritatea sunt probabil iluzii optice sau distorsiuni. Totuși, anunțul coincide cu un val de interes și dezbateri reaprinse în rândul publicului dar și a politicienilor americani.

Pentagonul a publicat mult așteptatul raport despre OZN-uri

Recent, un grup bipartizan din Congresul SUA a introdus legislație pentru a forma un oficiu dedicat studiului OZN-urilor. În vara acestui an, Pentagonul a publicat mult așteptatul raport în privința acestor fenomene aeriene neidentificate, care de altfel s-a dovedit a fi o dezamăgire pentru mulți.

La fel ca în multe alte privințe, Guvernului SUA pare să îi facă plăcere să tragă de timp atunci când vine vorba de anunțarea unor detalii concrete despre OZN-uri, cel puțin în spațiul public.

Totuși, anunțul formării grupului de lucru este un semn clar că, în ciuda birocrației nesfârșite, oficialii de la Washington iau în serios o idee care cândva aparținea doar de domeniul conspirațiilor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata SUA va testa o pastilă împotriva îmbătrânirii pe soldați. Ce efecte ar putea avea

Un fost senator american susține că Armata SUA nu i-a dat voie să vadă rămășițe de OZN

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase