Miliardarul japonez Maezawa a plecat în spațiu

08 12. 2021, 17:58
Foto: Profimedia

Miliardarul japonez Maezawa și-a propus să devină primul turist spațial în mai bine de un deceniu de călătorii către Stația Spațială Internațională (ISS), când a decolat, pe 8 decembrie, într-o călătorie de test pentru cea planificată în jurul Lunii cu SpaceX a lui Elon Musk în 2023.

Yusaku Maezawa este un magnat al modei și colecționar de artă în vârstă de 46 de ani; acesta s-a lansat cu succes din cosmodromul Baikonur din Kazahstan împreună cu asistentul său Yozo Hirano, care va documenta călătoria, precum și cu cosmonautul rus Alexander Misurkin, relatează Reuters.

Miliardarul japonez Maezawa este pasionat de spațiu și se antrenează pentru călătorie de luni de zile; el a devenit un nume cunoscut în Japonia datorită înclinației sale pentru avioanele private, iubitele celebre și cadourile în bani făcute celor care îl urmăresc pe Twitter, într-o țară cunoscută pentru cultura corporativă conformistă.

Este posibil ca miliardarul japonez Maezawa să fi plătit 50 de milioane de dolari pentru a zbura în spațiu

Maezawa plănuiește să încarce imagini ale zborului său pe canalul său de YouTube, care are 795.000 de urmăritori. El a cerut susținătorilor să-i dea 100 de idei de lucruri de făcut în spațiu și a spus că intenționează să joace badminton la bordul ISS.

Costul călătoriei lui Maezawa nu a fost dezvăluit, dar unele surse au indicat prețul zborurilor spațiale turistice ca fiind de 50 de milioane de dolari.

De asemenea, Maezawa urmează să devină primul pasager privat din călătoria pe Lună a SpaceX și a început să caute opt persoane care să i se alăture, solicitând celor interesați să facă analize medicale și să susțină un interviu.

Vă recomandăm să citiți și:

Bill Gates a prezis cum va fi lumea după sfârşitul pandemiei

Imagini din interiorul avionului VSS Unity. Primele cuvinte rostite de Richard Branson, odată ajuns în spațiu

Submarine rusești au spart gheața din Arctica și au ieșit la suprafață simultan „pentru prima oară în istoria Marinei”

„Misiune imposibilă” în Austria: Soția președintelui mexican încearcă să recupereze coroana unui rege aztec