Home » D:News » Un meteor a cauzat o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT deasupra unui stat american

Un meteor a cauzat o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT deasupra unui stat american

Publicat: 10.01.2022
Un meteor a cauzat o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT deasupra unui stat american
Foto: Shutterstock

Locuitorii din vestul statului american Pennsylvania au avut parte de niște focuri de artificii speciale de Anul Nou; în prima zi a anului 2022, aceștia au putut auzi un zgomot impresionant cauzat de un meteor care a explodat.

Meteorul a spart bariera sunetului atunci când a trecut peste statul Pennsylvania, provocând un boom masiv echivalent cu 30 de tone de TNT, potrivit Futurism.

„Dacă facem o presupunere rezonabilă cu privire la viteza meteorului (72.420 de kilometri pe oră), putem aproxima dimensiunea obiectului la aproximativ un metru în diametru, cu o masă de aproape jumătate de tonă”, a anunțat NASA.

Agenția a mai precizat că, dacă cerul nu ar fi fost înnorat la momentul respectiv, oamenii din zonă ar fi putut observa cu ușurință o minge de foc masivă pe cer de aproximativ „100 de ori mai luminoasă decât Luna plină”.

Un meteor care a explodat a atras atenția locuitorilor, deși nu a putut fi văzut de nori

În ciuda norilor, acest meteor care a explodat a atras în continuare atenția multor locuitori. Oficialii din Pittsburgh și zona înconjurătoare au primit numeroase informații despre o explozie care a zguduit zona, potrivit contului de Twitter al județului Allegheny.

Deși este cu siguranță îngrozitor să-ți imaginezi un meteor explodând deasupra ta, de fapt nu este prea neobișnuit. Cu doar câteva luni în urmă, o explozie similară de meteoriți a zguduit statul New Hampshire. În martie 2021, un alt meteor i-a zguduit pe locuitorii din Vermont.

Deși nimeni nu a fost rănit în niciunul dintre cazuri, probabil că vom prefera în continuare să privim focuri de artificii la televizor pentru a marca Anul Nou, în loc de explozii masive, care „zguduie” Pământul, cauzate de meteori hipersonici.

Vă recomandăm să citiți și:

O navă spațială rusească a rămas blocată în orbita joasă a Pământului

Franța îl va imita pe Musk cu propriile rachete de lansare în stil SpaceX

Dezvăluirile unui copil care susţine că a fost extraterestru şi a trăit pe Marte

Vânzări masive pentru Blue Origin pentru zboruri în spațiu, după călătoria lui Jeff Bezos

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase