Home » Știință » NASA cere ajutorul preoților pentru a afla ce s-ar întâmpla dacă am descoperi dovezi ale vieții extraterestre

NASA cere ajutorul preoților pentru a afla ce s-ar întâmpla dacă am descoperi dovezi ale vieții extraterestre

Publicat: 04.01.2022

Fie că este vorba de îngeri care coboară din ceruri sau de extratereștri care vin cu gânduri de pace, NASA vrea să știe exact cum ar reacționa religiile lumii dacă ar găsi dovezi ale vieții extraterestre. De aceea, agenția a finanțat un program pentru a afla tocmai asta. Pentru asta, NASA a plătit preoți care să îi ajute.

NASA a adunat 24 de teologi la Centrul de anchetă teologică din Princeton pentru un program din 2016, de un an, numit „Implicațiile societale ale astrobiologiei”. Grupul a fost însărcinat să abordeze modul în care religiile ar răspunde la descoperirea vieții extraterestre, relatează Futurism.

Este un lucru într-adevăr util, mai ales dacă luăm în considerare faptul că miliarde de oameni din întreaga lume subscriu la o religie într-o formă sau alta.

Cum le-ar schimba viața extraterestră percepția despre Dumnezeu? Ce impact ar avea asupra lucrurilor precum povestea creației biblice? Ar trebui oare religiile să-și schimbe doctrina?

NASA a plătit preoți pentru a afla cum s-ar schimba comunitățile religioase

„Descoperirile principale sunt că adepții unei game de tradiții religioase spun că se vor împăca până la urmă cu ideea”, a spus reverendul Dr. Andrew Davison, preot anglican și teolog la Universitatea din Cambridge, care a luat parte la program, într-o nouă carte despre inițiativă intitulată „Astrobiologie și doctrină creștină”.

Davison a adăugat că comunitatea non-religioasă în general tinde să „supraestimeze provocările pe care oamenii religioși” le-ar întâmpina dacă am descoperi vreodată dovezi ale vieții extraterestre.

Un rabin, un imam și un alt preot anglican (acesta nu este un început de banc), au mai spus că doctrinele creștină, evreiască și islamică nu ar avea de suferit dacă s-ar descoperi viața extraterestră.

Este încântător faptul că NASA a reunit un grup de lideri religioși pentru a vorbi despre extratereștri timp de un an. Cu toate acestea, este și un indiciu subtil despre cât de încrezătoare este agenția în ceea ce privește descoperirea dovezilor vieții extraterestre în viitorul apropiat.

În plus, cu noul telescop spațial James Webb aflat în drumul spre punctul de orbită, probabil că suntem pe cale de a răspunde în sfârșit la întrebarea dacă există sau nu viață în afara planetei Pământ. Este logic ca agenția să se asigure că toată lumea va primi în general bine o astfel de veste.

Vă recomandăm să citiți și:

Ce au descoperit organizațiile de caritate din Marea Britanie printre donațiile de Crăciun

Forţele Navale ale SUA au testat un sistem laser în Orientul Mijlociu

Orașul New York își ia adio de la unul dintre cele mai emblematice produse ale sale

Echipajul NASA-SpaceX a ajuns pe Pământ, după șase luni pe Stația Spațială Internațională

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase