Home » D:News » Franța îl va imita pe Musk cu propriile rachete de lansare în stil SpaceX

Franța îl va imita pe Musk cu propriile rachete de lansare în stil SpaceX

Franța îl va imita pe Musk cu propriile rachete de lansare în stil SpaceX
Foto: Shutterstock
Publicat: 08.12.2021

Compania spațială europeană ArianeGroup va dezvolta mini-rachete de lansare reutilizabile pentru a concura cu SpaceX a lui Elon Musk, a declarat pe 6 decembrie ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire.

Aceste rachete de lansare spațială „trebuie să poată fi operaționale în 2026”, a spus Le Maire în timpul unei călătorii la ArianeGroup de la Vernon, în Normandia, unde sunt testate motoarele rachetelor Ariane, relatează Reuters.

„Pentru prima dată Europa… va avea acces la rachete de lansare spațială reutilizabile. Cu alte cuvinte, vom avea SpaceX-ul nostru, vom avea propria Falcon 9. Vom compensa o alegere strategică proastă făcută acum 10 ani”, a spus Le Maire.

Prin crearea propriilor rachete de lansare , Franța vrea să devină competitivă în spațiul cosmic

Reconstruirea competitivității în spațiu a fost unul dintre obiectivele stabilite de președintele Emmanuel Macron în octombrie, când a dezvăluit o foaie de parcurs de investiții de 30 de miliarde de euro (34 de miliarde de dolari), numită „Franța 2030”, menită să încurajeze campionii industriali și inovația.

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a avut parte de prima aterizare cu succes a prototipului său de rachetă Starship în timpul ultimului zbor de testare al rachetei, care a avut loc în mai.

Isprava a marcat o piatră de hotar pentru compania privată de rachete a mogulului tehnologiei în dezvoltarea unei rachete cargo reutilizabilă pentru a transporta în cele din urmă astronauți și încărcături mari de marfă pe Lună și Marte.

Vă recomandăm să citiți și:

NASA acordă Blue Origin, Nanoracks și Northrop Grumman contracte de peste 400 de milioane de dolari pentru a evita lipsa prezenței umane pe orbită

Câte comenzi a înregistrat Tesla în România după deschiderea reprezentanţei locale

Prințul Harry și Meghan Markle, recompensați pentru că s-au limitat la doar doi copii

39 de membri ai unei secte s-au sinucis când pe cer a apărut cometa Hale-Bopp

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase