Home » D:News » CEO-ul Pfizer spune că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul dozelor booster

CEO-ul Pfizer spune că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul dozelor booster

CEO-ul Pfizer spune că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul dozelor booster
Albert Bourla, CEO Pfizer / Credit foto: Profimedia
Publicat: 24.01.2022

Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer/BioNtech s-a dovedit a fi eficient împotriva bolii severe și a morții cauzate de varianta Omicron, puternic mutată, dar mai puțin eficient în prevenirea transmiterii, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat N12 News, în Israel, Albert Bourla a fost întrebat dacă el consideră „un scenariu bun” ca dozele booster să fie administrate la fiecare patru – la cinci luni. „Ceea ce sper (este – n.r.) să avem un vaccin pe care trebuie să-l faceți o dată pe an”, spune CEO-ul Pfizer.

„O dată pe an este mai ușor să convingi oamenii să o facă (să se vaccineze – n.r.). Este mai ușor pentru oameni să-și amintească”, crede Bourla.

A treia doză de vaccin ARNm, cheia pentru combaterea Omicron

„Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron și să nu uite celelalte de variante. Asta ar putea fi o soluție”, a mai spus Albert Bourla.

Bourla a afirmat că Pfizer ar putea fi gata să solicite aprobarea unui vaccin reproiectat pentru a lupta împotriva Omicron și să-l producă în masă, cel mai probabil din luna martie.

Citând trei studii, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA au declarat vineri că o a treia doză de vaccin ARNm este cheia pentru combaterea Omicron, aceasta oferind o protecție de 90% împotriva spitalizării.

Un studiu preliminar publicat luni de Centrul Medical Sheba din Israel a constatat că o a patra doză crește anticorpii la niveluri chiar mai mari decât a treia, dar probabil că nu a fost suficient pentru a respinge Omicron. Cu toate acestea, un al doilea rapel a fost recomandat pentru grupurile de risc, a spus Sheba.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase