Home » D:News » Subvarianta BA.2 Omicron este acum în Africa de Sud. Autoritățile o țin sub observație

Subvarianta BA.2 Omicron este acum în Africa de Sud. Autoritățile o țin sub observație

Subvarianta BA.2 Omicron este acum în Africa de Sud. Autoritățile o țin sub observație
Foto: Shutterstock
Publicat: 07.02.2022

Subvarianta BA.2 Omicron se răspândește în Africa de Sud, iar autoritățile monitorizează situația, deși nu este clar dacă virusul se comportă diferit.

Potrivit lui Michelle Groome, de la Institutul Național pentru Bolile Transmisibile, 23% din 450 de probe analizate în ianuarie au arătat prezența subvariantei BA.2 Omicron. În decembrie, numărul a fost mult mai mic: 4% din 2.243 de probe au conținut BA.2, arată Reuters.

„Vedem această creștere cu BA.2, încă încercăm să obținem mai multe informații despre această subvariantă… ca urmare creștem analizele în regiunile unde avem o creștere de cazuri și monitorizăm amploarea BA.2”, a explicat Groome într-o conferință de presă.

Specialistul a adăugat că pericolul reprezentat de subvarianta BA.2 Omicron este încă incert

„În acest moment nu există dovezi potrivit cărora ar fi diferențe între subvariantele Omicron. Așa am constatat și la Delta unde au fost multe subvariante, dar nu am constatat prea multe diferențe între ele, totuși vom continua să monitorizăm”, a precizat Michelle Groome, potrivit Reuters.

Cercetătoarea a mai spus că nu se așteaptă la simptome diferite la cazurile de BA.2 și că vor fi analizate datele oferite de spitale.

BA.2 a fost observat pentru prima dată în China în urmă cu câteva săptămâni şi se bănuieşte că provine din India. De asemenea, au fost numeroase cazuri în Danemarca, Australia, Canada şi Singapore. Ulterior, prezența subvariantei a fost confirmată în peste 50 de țări.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase