Home » D:News » Estul Europei va fi cuprins de un nou val Omicron

Estul Europei va fi cuprins de un nou val Omicron

Publicat: 17.02.2022
Estul Europei va fi cuprins de un nou val Omicron
Foto: Shutterstock

Un nou val de infecții Omicron se îndreaptă spre Estul Europei, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În ultimele două săptămâni, în țări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina s-a dublat.

Potrivit Reuters, un nou val de infecții cauzate de varianta Omicron a coronavirusului se îndreaptă spre estul Europei, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății, îndemnând autoritățile să grăbească vaccinarea.

În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Un nou val Omicron ar putea duce la reinstaurarea restricțiilor

Declarația vine într-un moment în care mai multe țări europene, inclusiv Cehia și Polonia, au sugerat că luna viitoare vor relaxa restricțiile privind COVID-19 dacă numărul zilnic de infecții continuă să scadă.

Cu toate acestea, OMS a subliniat necesitatea continuă a unor măsuri precum testarea rapidă și purtarea măștii, precizând că peste 165 de milioane de cazuri COVID-19 au fost înregistrate până în prezent în regiunea europeană a OMS, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

„În fața valului Omicron și cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situație este îngrijorătoare și nu este momentul să renunțăm la măsurile despre care știm că funcționează în reducerea răspândirii COVID-19″, a declarat Kluge.

De asemenea, el a făcut apel la guverne să examineze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare.

Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au finalizat seria de vaccinuri COVID-19, a spus el.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase