Statuia de ceară a lui Vladimir Putin, retrasă din expoziţia unui muzeu din Paris

03 03. 2022, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Directorul Muzeului de ceară Grévin din Paris, Franţa, a decis să elimine statuia lui Vladimir Putin din expoziţia liderilor mondiali. Putin a ajuns la fel de detestat ca Hitler, susțin cei care au luat decizia înlăturării statuii.

Din cauza invadării Ucrainei şi crimelor comise asupra populaţiei civile, dictatorul rus naţionalist Vladimir Putin a ajuns la fel de detestat ca Adolf Hitler, dictatorul german nazist care a comis Holocaustul şi a declanşat cel de-al Doilea Război Mondial, consideră cei de la muzeu.

Directorul Muzeului de ceară Grévin din Paris, Franţa, a decis să elimine sculptura de ceară a dictatorului rus din expoziţia liderilor mondiali, scrie Euronews.

„Nu vrem să-i reparăm părul în fiecare zi”

Motivul, scrie SkyNews, ar fi următorul: „Nu vrem să-i reparăm părul în fiecare zi”, a declarat conducerea muzeului.

„Astăzi, domnul Putin nu se mai poate prezenta ca personaj. Pentru prima dată în istoria muzeului, retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în desfăşurare”, a declarat Yves Delhommeau, la radio France Bleu.

Lucrarea de ceară a a fost vandalizată în weekend, iar un purtător de cuvânt al instituției a spus că nu este clar în ce circumstanţe ar putea reveni statuia în muzeu.