Home » D:News » Imagini dintr-un acvariu abandonat din Spania, parcă desprinse din filmele de groază

Imagini dintr-un acvariu abandonat din Spania, parcă desprinse din filmele de groază

Publicat: 12.03.2022
Imagini dintr-un acvariu abandonat din Spania, parcă desprinse din filmele de groază
Foto: Juj' Urbex/ captură YouTube

Imagini tulburătoare ale unui rechin mumificat care arată ca un zombie, precum și ale altor creaturi marine moarte și aflate în descompunere, au fost surprinse într-o filmare făcută într-un acvariu abandonat.

Videoclipul viral înfricoșător a fost filmat de doi „exploratori urbani” care au pătruns într-un acvariu abandonat (al cărui nume nu a fost făcut public) din Spania. Videoclipul a fost postat pe YouTube de unul dintre exploratori, o franțuzoaică cunoscută sub numele de Juj’ Urbex.

Videoclipul arată rămășițele putrezite ale unui mic rechin de recif în interiorul unei vitrine sparte. Dimensiunea cutiei de sticlă sugerează că rechinul era deja mort când a fost expus inițial.

Acest acvariu nu-i pentru cei slabi de înger

Prin urmare, corpul fusese probabil tratat cu substanțe chimice și păstrat într-o carcasă etanșă pentru a-l conserva, dar după ce carcasa s-a spart și rechinul a fost expus elementelor, a început să se descompună încet, dându-i un aspect asemănător unui zombie.

Atunci când acvariul a fost avariat și ulterior evacuat, toate animalele vii au fost transferate în noi acvarii, dar cadavrul rechinului a avut probabil o prioritate mai mică și a fost lăsat în urmă, a speculat Juj’ Urbex în videoclip.

Descoperirea rămășițelor uscate ale rechinului „m-a făcut să simt multă durere pentru această fiară”, chiar dacă era deja moartă, a spus Juj’ Urbex în videoclipul tradus în engleză.

Multe dintre animalele găsite erau deja moarte

Exploratorii au mai găsit rămășițele descompuse ale unei caracatițe și ale unui calamar în borcane separate de sticlă, sparte.

La fel ca rechinul, probabil că aceste animale erau deja moarte când acvariul și-a închis ușile, iar după ce borcanele lor, care probabil conțineau formaldehidă, au fost sparte, cefalopodele au început să putrezească.

Cei doi exploratori au găsit și două stele de mare care fuseseră lăsate în urmă, dar, spre deosebire de celelalte animale, aceste nevertebrate nu începuseră să se descompună, deoarece fuseseră complet uscate înainte de a fi expuse.

Acvariul a fost lovit de un val

O altă descoperire remarcabilă a fost o replică realistă masivă a unui calamar uriaș, care probabil atârna de tavan și care a căzut între timp pe podea. Acvariul obișnuia să afișeze specimene reale de calamar gigant, dar acestea au fost îndepărtate înainte ca clădirea să fie condamnată, a spus Juj’ Urbex în videoclip.

Exploratorii nu au dezvăluit locația acvariului, pentru a împiedica exploratorii imitatori să viziteze locul și pentru a evita să fie prinși (explorarea urbană este o formă de încălcare a proprietății), a spus Juj’ Urbex în videoclip. Cu toate acestea, ea a dezvăluit că acvariul se afla undeva în Spania și a fost închis în 2014, după ce un val de 13 metri a deteriorat clădirea, potrivit Science Alert.

În ianuarie 2014, un val ciudat de această dimensiune a lovit coasta de nord-vest a Spaniei, provocând pagube semnificative, potrivit site-ului de știri spaniol The Local, sugerând că acvariul este probabil în acea regiune.

În 2018, un alt explorator urban, Luke Mcpherson, a descoperit un rechin marele alb mumificat lung de 5 metri, poreclit mai târziu Rosie, suspendat într-un rezervor enorm de formaldehidă într-un parc de animale sălbatice abandonat din Australia.

Vă recomandăm să citiți și:

O femelă de rechin dintr-un acvariu din Italia a născut un pui deși nu a mai avut contact cu masculi de 10 ani

Două pisici de mare au născut pui la un acvariu din Noua Zeelandă, deși nu au mai interacționat cu masculi în ultimii ani

Un ţipar furnizează energie electrică pentru decoraţiile de Crăciun de lângă acvariul lui

Au furat un rechin dintr-un acvariu cu un cărucior pentru copii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase