Zelenski spune cum poate cuceri Rusia Kievul. Putin nu este pregătit să pună capăt războiului

14 03. 2022, 02:00
Ucraineni se uită pe geam în timp ce așteaptă încetarea focului în Kiev. Sursa foto: Hepta.ro

În cel mai recent discurs al său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia poate cuceri Kievul doar dacă îl „rade de pe fața pământului”.

Volodimir Zelenski a mai spus că nu vede un „consens comun” pentru ca Ucraina să fie acceptată în NATO, înainte de a adăuga că alianței i-a lipsit „curajul” în răspunsul său la invazie.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să pună capăt asediului în timpul unei convorbiri telefonicela care a participat cancelarul german Olaf Schulz.

Un oficial din cadrul președinției franceze, citat de Reuters, spune că Putin nu părea pregătit să pună capăt războiului.

Vladimir Putin nu este pregătit să pună capăt războiului

Cei doi lideri vest-europeni au repetat, de asemenea, apelul la încetarea focului ca o condiție pentru negocieri complete.

De asemenea, președinția franceză l-a acuzat pe Putin de „minciuni” după ce acesta a afirmat că soldații ucraineni sunt responsabili de încălcări ale drepturilor omului, relatează AFP.

Președintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat pe Putin și să ridice asediul asupra orașului Mariupol din sudul Ucrainei, unde oamenii trăiesc de câteva zile fără apă și fără energie electrică.