Home » D:News » SUA și Rusia dețin „Avionul Apocalipsei”. Ce este și ce rol are (DOCUMENTAR)

SUA și Rusia dețin „Avionul Apocalipsei”. Ce este și ce rol are (DOCUMENTAR)

Credit: Shutterstock
Publicat: 30.03.2022

Pentru prima dată de când s-a instalat la Casa Albă, președintele Joe Biden a ajuns în Europa pentru a participa la mai multe reuniuni de urgență în contextul crizei din Ucraina.

Biden și aliații săi speră să pună capăt războiului și să prezinte un nou pachet de măsuri prin care Rusia va fi pedepsită, iar Ucraina ajutată.

Totodată, președintele american speră să demonstreze unitatea occidentală în fața acțiunilor ilegitime ale Moscovei. Însă, orice măsuri punitive sunt luate de liderii occidentali, ele tot ar fi insuficiente pentru a-l descuraja pe Vladimir Putin să pună capăt invaziei din Ucraina.

Joe Biden susține că Putin nu poate fi lăsat să își exercite puterea asupra vecinilor săi, iar această invazie a declanșat o „nouă bătălie pentru libertate” între democrații și autocrații.

„Avionul Apocalipsei” este un Boeing 747 Nightwatch modificat

În flota care l-a însoțit pe președintele american în timpul vizitei sale diplomatice în Europa s-a aflat și un centru aerian de comandă numit „Avionul Apocalipsei”. Acesta a aterizat pe aeroportul Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii din Suffolk, după ce a fost reperat deasupra Canalului Mânecii.

„Avionul Apocalipsei” este un Boeing 747 Nightwatch modificat, cunoscut sub numele de Boeing E-4b sau „Pentagonul zburător”. Acesta face parte din flota avioanelor Nightwatch, întreținute de armata americană încă din anii 1970.

Aeronava a fost proiectată în timpul Războiului Rece, atunci când a fost creat un grup de patru avioane de tipul Boeing E-4B Nightwatch care să asigure comanda în cazul unui atac nuclear.

Boeing-urile E-4 sunt operate de escadrila de comandă și control aeriană și sunt staționate la Baza Forței Aeriene Offutt, lângă Omaha, Nebraska.

Lungimea Avionului Apocalipsei depășește cu puțin 70 de metri, iar anvergura aripilor este de aproximativ 60 de metri. Greutatea aeronavei este de 185 de tone, iar atunci când este încărcată poate decola cu până la 378 tone.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase