Home » D:News » „Avionul Apocalipsei” al armatei SUA, rezistent la bombe nucleare, a fost observat în misiune

„Avionul Apocalipsei” al armatei SUA, rezistent la bombe nucleare, a fost observat în misiune

Publicat: 03.03.2022

„Avionul Apocalipsei”al Forțelor Aeriene SUA, rezistent la bombe nucleare, s-a ridicat pe cer pentru o scurtă misiune de antrenament, totul în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va pune forțele nucleare ale țării sale în stare de alertă maximă, potrivit rapoartelor de presă.

„Avionul Apocalipsei” – un Boeing 747 modificat, numit Boeing E-4B – a decolat de la o bază a Forțelor Aeriene americane din Nebraska, apoi a efectuat un zbor de 4,5 ore spre Chicago și înapoi, înainte de a ateriza din nou, a relatat site-ul britanic de știri iNews. În timpul acesta, avionul ar fi fost însoțit de mai multe avioane, folosite pentru urmărirea rachetelor balistice.

E-4B face parte dintr-o flotă de așa-numite avioane Nightwatch, întreținute de armata americană încă din anii 1970. Scopul avionului este de a servi ca sediu mobil de comandă pentru personalul militar în cazul unui război nuclear.

Cât costă „avionul Apocalipsei”?

În primul rând, avionul în valoare de 200 de milioane de dolari este echipat cu echipamente analogice învechite, mai degrabă decât cu echipamente digitale moderne, pentru a permite avionului să continue să funcționeze chiar și atunci când este expus la pulsul electromagnetic al unei explozii nucleare.

Avionul, care este aproape în totalitate fără ferestre, este, de asemenea, echipat cu scuturi speciale pentru a proteja pasagerii și echipajul de efectele termice ale unui război nuclear. O umflătură specială în partea superioară a avionului, găzduiește peste 65 de antene și antene de satelit, permițând E-4B să comunice cu nave, submarine, avioane și linii fixe oriunde în lume, potrivit CNBC. Multe dintre celelalte caracteristici ale avionului rămân clasificate.

Avionul este echipat cu scuturi speciale

Nu este clar dacă misiunea a fost un răspuns direct la ordinul lui Putin ca forța nucleară a Rusiei să fie plasată în serviciu de luptă. Putin a citat declarațiile „agresive” ale liderilor NATO și sancțiunile economice occidentale împotriva Rusiei, drept cauza ordinului său militar, potrivit Reuters.

Guvernul american a declarat că nu va exista nicio schimbare în poziția nucleară a Americii, iar președintele Joe Biden a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că americanii nu au niciun motiv să se teamă de un război nuclear cu Rusia, potrivit LiveScience.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Rusia a avertizat că vor fi consecinţe „militare şi politice grave” dacă Suedia sau Finlanda aderă la NATO

O nouă criză de semiconductori ar putea fi cauzată de conflictul creat de Rusia în Ucraina

Rusia oprește lansările de rachete Soyuz din cauza sancțiunilor europene privind invazia Ucrainei

Viziunea rusească asupra invaziei. Cum vede Rusia războiul început de Putin în Ucraina?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase