SpaceX a anunțat că nu va mai construi navete spațiale Crew Dragon

05 04. 2022, 03:00

De curând, SpaceX a făcut cunoscut numele ultimei navete spațiale Dragon. Capsula poartă denumirea de „Freedom” și probabil va fi ultima din seria sa.

„Ne apropiem de finalizarea capsulei, dar încă producem componentele, pentru că vom refabrica”, spune președintele SpaceX, Gwynne Shotwell. Acesta a mai adăugat că „managementul flotei este cheia”.

Ultima precizare pe care acesta a făcut-o face trimitere la ceea ce ar putea deveni un aspect important pentru abordarea spațială a lui Elon Musk.

„Există unele probleme legate de ciclul de viață”

Cu flota de navete pe orbita Pământului, demne de echipaj, cu o limită de doar patru, fiecare dintre ele putând căra doar patru astronauți.

Aceasta constituie o provocare acum că va susține această mică flotă destul de agilă pentru a continua cu soluționarea nevoilor, atât ale NASA, cât și ale numărului în creștere de turiști spațiali, indică Futurism.

„Există unele probleme legate de ciclul de viață, pentru că o dată ce ai început să le folosești, a doua oară, a treia, a patra, a cincea, vei descoperi diferite lucruri”, a spus astronautul pensionat al NASA și membru de rang înalt al SpaceX, Garrett Reisman, care încă este un consultant pentru companie.

Este posibil ca managementul SpaceX să pună presiune pe companie

Această afirmație a fost făcută în legătură cu decizia de a nu mai fabrica capsule Crew Dragon. „SpaceX chiar se pricepe la identificarea acestor aspecte, cu promptitudine și acționează conform pentru a le remedia”.

Mai mult, este posibil ca managementul SpaceX să pună presiune pe companie să livreze ambițioasa navetă spațială Starship.

Vă mai recomandăm și:

Misiunea Ax-1 a SpaceX, care va duce un echipaj privat pe ISS, a fost amânată până pe 6 aprilie

Lansarea Starship a SpaceX, amânată din nou, din cauza războiului din Ucraina

Cea mai mare centrală de hidrogen din lume va alimenta rachetele SpaceX

Eventualul succes al Starship de la SpaceX îi îngrozește pe oficialii NASA