Home » D:News » Vedete pro și contra lui Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Vedete pro și contra lui Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.04.2022

De la începutul invaziei în Ucraina, președintele Vladimir Putin a întors multă lume împotriva lui. De la oameni simpli, țări membre NATO, până la actori, sportivi și apropiați, chiar și din țara pe care o conduce.

Chiar dacă sportivii joacă un rol-cheie în imaginea internă a liderului de la Kremlin, sunt printre cei care au avut mult de suferit din cauza deciziilor luate de Putin. Astfel, starurile și-au manifestat public nemulțumirea, fie în cadrul unor declarații video ori audio, fie prin postări pe platformele de socializare, astfel încât mesajele să poată ajunge la cât mai mulți oameni.

Și, de ce nu, exemplul să le fie urmat și să fie tras un semnal de alarmă pentru rușii de rând, pentru soldații din Armata rusă și de ce nu pentru sensibilizarea lui Vladimir Putin și a celor care-l influențează. Este de la sine înțeles că toți doresc același lucru: ca acest război să se termine cât mai curând și oamenii să nu mai sufere.

1. Roman Abramovici

Roman Abramovici este al 11-lea cel mai bogat om din Rusia și al 113-lea din lume, conform clasamentului Forbes. El se află  pe lista apropiaților lui Vladimir Putin. Legăturile sale cu liderul de la Kremlin i-au afectat însă afacerile și reputația, în contextul invadării Ucrainei și a sancțiunilor impuse, în consecință, de către Occident. În 2003, Abramovici a dat lovitura în lumea fotbalului atunci când a cumpărat Chelsea, cel mai mare club din vestul Londrei, într-o tranzacție în valoare de 140 de milioane de lire sterline.

Banii lui Abramovici au ajutat-o pe Chelsea să obțină cinci titluri în Premier League, două trofee Champions League și cinci cupe ale Angliei. După invazia rusească din Ucraina, oligarhul rus a fost sancționat grav de guvernul britanic. Conducerea Premier League a anunțat că l-a descalificat pe Abramovici, proprietarul Chelsea, din funcția de director al clubului. Unii fani au continuat să-i scandeze numele, dar mulți politicieni au cerut ca bunurile oligarhului rus să  fie confiscate, nu doar înghețate.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase