Home » D:News » Tesla a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.04.2022

Producătorul auto Tesla a raportat livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar prducția a scăzut față de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanțului de aprovizionare și oprirea activității în China, scrie Reuters.

„Acesta a fost un trimestru excepțional de dificil din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare și a politicii China zero Covid”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o ușoară creștere față de trimestrul precedent și o creștere de 68% față de anul precedent. Wall Street se aștepta la livrări de 308.836 de mașini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a produs 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere față de 305.840 în trimestrul precedent.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a depășit pandemia și întreruperile din lanțul de aprovizionare mai bine decât rivalii, iar noua sa fabrică din Shanghai a impulsionat creșterea.

Dar o creștere recentă a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forțat Tesla să suspende temporar producția la fabrica din Shanghai timp de câteva zile în martie și aprilie.

Tesla a declarat că a vândut în total 295.324 de sedanuri Model 3 și vehicule utilitare sport Model Y, în timp ce a livrat 14.724 de sedanuri de lux Model S și SUV-uri premium Model X, potrivit Mediafax.

În martie, Tesla a majorat prețurile în China și Statele Unite, după ce Musk a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaționistă semnificativă în ceea ce privește materiile prime și logistica, după invazia Rusiei în Ucraina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase