Home » D:News » O formă ciudată a fost observată pe fundul oceanului, în apropiere de Liniile Nazca

O formă ciudată a fost observată pe fundul oceanului, în apropiere de Liniile Nazca

Publicat: 26.03.2022

O formă circulară de pe fundul oceanului ce poate fi observată pe Google Maps a trezit unele bănuieli legate de existența OZN-urilor, dar probabilitatea este ca suspiciunile să nu se adeverească.

„Descoperirea” îi aparține lui Scott Waring, deținătorul unui site web despre extratereștri. Acesta susține că ar fi posesorul unor dovezi sută la sută veridice privitoare la extratereștrii antici.

Waring este, de asemenea, pasionat de fotografiile făcute de roverele NASA și se pretinde a fi descoperitorul unei multitudini de dovezi, de la maimuțe pe Marte și până la trupul de 7,3 metri al unui marțian căzut în luptă acum mai bine de un milion de ani.

Forma ciudată este situată în largul coastei din apropierea Liniilor Nazca, o serie de geoglife enorme construite de poporul Nazca în urmă cu aproximativ 2.000 de ani. Aceste linii este un subiect intens dezbătut de amatorii teoriilor conspiraționiste, care cel mai adesea susțin implicarea extratereștrilor în construirea lor.

Ce a descoperit Waring de fapt?

Mai exact, Waring a descoperit un cerc cu un diametru de aproximativ 6,8 kilometri și care poate fi văzut în largul coastei Limei. Cercul pare să se înalțe de pe fundul mării ca un munte sau zid. Cu toate acestea, protuberanța oceanică este cel mai probabil un artefact. Forme ciudate pot apărea din mai multe motive pe fundul oceanelor în Google Maps.

Sursa foto: Google Maps

Compania folosește date din surse multiple pentru a cartografia fundul oceanului. Aceste surse pot avea rezoluții diferite, un nivel al detaliilor distinct, iar în momentul în care sunt compilate pot apărea forme ciudate.

Într-o postare din 2016, dezvoltatorii de la Google au spus că unele ciudățenii la nivelul datelor pot conduce la tot felul de reprezentări. Fundalul oceanului se bazează pe o hartă realizată de Institutul de Oceanografie Scripps, care se folosește de măsurători gravitaționale din satelit pentru a cartografia fundul oceanului, cu suișurile și coborâșurile acestuia.

Cartografierea fundului oceanului

Pentru o cartografiere cât mai detaliată, compania obține date de la navele cu sonar. Trimițând undele până spre fundul oceanului, navele înregistrează ecoul pentru a obține o imagine de înaltă rezoluție. Uneori, măsurătorile brute făcute de sateliți și cele efectuate de navele cu sonar nu se potrivesc și un singur punct de date de la unii sau alții conduce la ceea ce poate părea a fi un deal sau o prăpastie.

În mod semnificativ, OZN-ul pe care l-a observat Waring este poziționat chiar la în mijlocul liniei de transect unde navele cu sonar au circulat. Astfel este posibil ca suprapunerea datelor să fi avut ca efect ciudata apariție oceanică, indică Live Science.

Ciudatele forme oceanice care pot fi observate pe Google Earth arată cât de puține cunoaștem despre fundul oceanelor. Imaginile din satelit care acoperă aproape întreg oceanul pot distinge imagini până la 1,5 kilometri, în vreme ce sonarele moderne pot surprinde detalii de până la 100 de metri. Potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA), doar 5% din fundul oceanului a fost cartografiat prin metodele sonarului modern.

Vă mai recomandăm și:

Au trecut 21 ani de când Staţia Spaţială MIR, a ruşilor, s-a prăbuşit în flăcări în ocean – VIDEO

Coralii din Hawaii sunt rezistenți la încălzirea oceanelor, însă nu sunt în afara pericolului

Exploratorii au ajuns la fundul Gropii Marianelor doar pentru a afla că deşeurile noastre se găsesc deja acolo

Astronomii descoperă oceanele ascunse ale sateliților naturali cu ajutorul câmpurilor magnetice

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase