Home » D:News » Prețul aurului a crescut, pe fondul îngrijorărilor legate de o escaladare a conflictului din Ucraina

Prețul aurului a crescut, pe fondul îngrijorărilor legate de o escaladare a conflictului din Ucraina

Prețul aurului a crescut, pe fondul îngrijorărilor legate de o escaladare a conflictului din Ucraina
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.04.2022

Prețul aurului a crescut pe fondul îngrijorărilor legate de o escaladare a conflictului dintre Rusia și Ucraina care au crescut cererea pentru metalul prețios, văzut drept un refugiu financiar sigur, deși un dolar american mai ferm a limitat câștigurile.

Aurul spot a crescut cu 0,2%, la 1.969,61 dolari pe uncie, la ora 04:00 GMT, după ce a atins maximul ultimei luni de zile, de 1.978,21 dolari.

Contractele pe aur din SUA au scăzut cu 0,1%, la 1.973,70 dolari.

„Aurul este văzut drept un refugiu în această săptămână, pe măsură ce temerile legate de inflație sporesc, creșterea Chinei se poticnește, iar războiul din Ucraina se pregătește pentru runda a doua”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

Președintele rus Vladimir Putin a descris negocierile de pace drept „o situație fără ieșire”, în timp ce președintele american Joe Biden a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei în Ucraina echivalează cu un genocid.

Negocierile de pace, „o situație fără ieșire”

Deși aurul este considerat o acoperire împotriva inflației și a riscurilor geopolitice, majorarea ratelor dobânzilor ar crește costul de oportunitate al deținerii metalului, potrivit Reuters.

Prețul spot al aurului se confruntă cu o rezistență puternică la 1.975 de dolari pe uncie, potrivit analistului tehnic al Reuters, Wang Tao.

Argintul spot a crescut cu 0,5%, la 25,48 dolari pe uncie, platina a urcat cu 0,7%, la 971,96 dolari, iar paladiul a câștigat 2,7%, la 2.387,77 dolari, scrie Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase