Home » D:News » Măcelarul din Siria, trimis de Putin în Ucraina (DOCUMENTAR)

Măcelarul din Siria, trimis de Putin în Ucraina (DOCUMENTAR)

Publicat: 14.04.2022
Sursa foto: Profimedia

Vladimir Putin l-a desemnat pe Aleksandr Dvornikov să conducă războiul în Ucraina. Numirea vine după eșecul de a cuceri Kievul. În acest context, armata rusă a fost nevoită să își schimbe planurile. Dvornikov a punctat și o premieră. Până acum, nu existase un singur lider militar pentru toate forțele ruse.

Fostul ambasador al Marii Britanii în Rusia, Sir Roderic Lyne, a declarat că Moscova a numit un general cu un palmares „destul de sălbatic” în Siria, pentru „a încerca să câștige măcar un teritoriu în Donbas pe care Putin să-l poată prezenta ca pe o victorie”.

Noul comandant, cu o experiență vastă pe câmpul de luptă, este așteptat să asigure coordonarea necesară pentru asaltul care se pregătește acum în regiunea Donbas. În același timp, sunt de așteptat și mai multe atrocități. Potrivit unor surse, generalul rus și-ar fi stabilit obiectivul de a-i arăta lui Putin un succes pe câmpul de luptă până la Ziua Victoriei, pe 9 mai.

La sfârșitul anilor 1990, Aleksandr Dvornikov a comandat regimente în Divizia a 10-a de tancuri de gardă și a 2-a divizie de pușcă cu motor de gardă. Dvornikov a devenit șef de stat major și apoi comandantul unei divizii de puști cu motor din districtul militar Caucazul de Nord.

După absolvirea Academiei Militare a Statului Major, a devenit locţiitor al comandantului şi şef de stat major al Armatei a 36-a.

În 2008, Dvornikov a preluat comanda Armatei a 5-a Banner Roșu. La 13 decembrie 2012, Dvornikov a devenit general locotenent, iar la 13 decembrie 2014, a fost promovat general-colonel .

Aleksandr Vladimirovici Dvornikov a fost primul comandant al operațiunilor militare ale Rusiei în Siria în 2015. Un an mai târziu, Vladimir Putin i-a acordat titlul de Erou al Federației Ruse, „pentru curajul și eroismul arătate în îndeplinirea sarcinilor militare”.

I-a mai dăruit generalului-colonel Dvornikov și o stea de aur. La 15 martie 2019, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a opt persoane, printre care s-a numărat și Aleksandr Dvornikov, pentru incidentul din strâmtoarea Kerci.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase