Sportivii ucraineni, înrolați în armată, nu au apucat să le spună copiilor că vor pleca la război (DOCUMENTAR)

21 04. 2022, 08:30

This browser does not support the video element.

Războiul sângeros pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina se întețește de la o zi la alta. Situația devine tot mai tensionată, în timp ce armata rămâne fără resurse și muniție. În acest sens, autoritățile ucrainene continuă să facă apel la țările occidentale pentru ajutoare. În această situație, pe lângă oamenii de rând, și sportivii ucraineni empatizează cu soldații lor, iar unii chiar li s-au alăturat în prima linie fără să stea pe gânduri. De la fotbaliști, tenismeni și chiar pugiliști, toți s-au pregătit să câștige lupta contra rușilor.

Astfel, toți fotbaliștii de la FC Prikarpattia, din ligă secundă din Ucraina, împreună cu antrenorii lor au luat decizia să se înroleze în armată. Federația de Fotbal susține că este un caz fără precedent încă de la începutul invaziei ca o echipă de fotbal să decidă aproape unanim să meargă să apere țara.

Căpitanul echipei, Vasil Țiuțiura (Tsyutsyura) a spus că inițial fotbaliștii au  crezut că îi vor încurca pe soldați dacă s-ar înrola: „E ca şi cum ai duce un jucător din campionatul regional la o echipă profesionistă. Acelaşi lucru este când se înrolează un jucător care nu poate face nimic. Am avut această mică reţinere, a fost teama că vom fi o povară.”

Totodată, el a susținut că a discutat cu un comisar care le-a explicat că vor fi antrenați treptat și vor fi învățați să manevreze armele, ca mai apoi să apere țara.

“Deja am învăţat să folosim un pistol-mitralieră. Totul este treptat, facem de gardă, suntem la datorie.”

Și cunoscutul tenismen Sergiy Stakhovsky a luat decizia să se înroleze în armata ucraineană. Fostul număr 31 ATP s-a hotărât să se întoarcă în Ucraina după ce a auzit că Rusia a invadat țara sa. Acesta se afla într-o vacanță în Dubai alături de familie, după ce în ianuarie anul acesta, după Australian Open s-a retras din circuitul ATP și a pus capăt carierei.

Citește continuarea pe Gândul!