Home » D:News » O companie japoneză a creat exoscheletul pregătit de luptă

O companie japoneză a creat exoscheletul pregătit de luptă

O companie japoneză a creat exoscheletul pregătit de luptă
Credit foto: Skeletonics
Publicat: 29.04.2022

Producătorul japonez Skeletonics a creat un costum robotic care îl transformă pe cel care îl poartă într-un exoschelet de luptă, pregătit pentru ringul de box. 

Cel mai recent model al companiei este un costum simpatic pentru partea superioară a corpului care nu are nevoie nevoie de energie suplimentară în afara forței utilizatorului. Mai mult, are potențialul de a se transforma într-un atlet veritabil pe ringul de box, după cum se poate vedea într-o filmare, indică Futurism.

Videoclipul arată un om îmbrăcat într-un costum și care lansează câteva lovituri cu două brațe mecanizate uriașe, iar agilitatea cu care mișcă întregul ansamblu este impresionantă.

Fin și plin de armonie

Este vorba de imitarea mișcărilor efectuate de utilizator, fără a fi nevoie de traducerea mișcărilor folosindu-se de sisteme electronice complexe, precizează Skeletonics.

„Tehnologia Skeletonics conectează componentele electrice și mecanice ale costumului cu corpul utilizatorului, oferind o experiență armonioasă și fină a mișcării”, precizează site-ul web al companiei.

„Sistemul Skeletonics folosește un sistem de legătură, nu unul electric, pentru a sincroniza mișcările umane cu cele ale structurii robotice”.

Robot de luptă controlat de mișcarea umană

Modelul anterior, numit Arrive, un exoschelet de aproximativ 274 de centimetri, prefigura două brațe gigantice cu degete articulate. Fără nici un pic de simț decorativ, masivul costum poate fi transformat într-un costum de luptă pentru evenimente și expoziții.

Sunt interesante posibilitățile pe care le prezintă costumul, chiar și fără a fi nevoie de actuatori. Însă rămâne de văzut dacă mecanismul de box de la Skeletonics  ar putea face față unui meci mecanizat. Dar aceasta este poveste pentru altă dată.

Vă mai recomandăm și:

Un câine robot luptă cu pandemia. Cum le cere China cetățenilor să rămână în case?

Spot, robotul patruped de la Boston Dynamics, patrulează Parcul Arheologic Pompeii

Zeci de schelete decapitate, găsite de arheologi într-un cimitir roman

Taiwan construiește exoschelete pentru a oferi superputeri soldaților săi

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase