Home » Lumea digitală » Hackerii au pătruns în sistemele companiei de jocuri video Electronic Arts. Ce au reușit să fure

Hackerii au pătruns în sistemele companiei de jocuri video Electronic Arts. Ce au reușit să fure

Publicat: 16.06.2021
Hackerii au pătruns în sistemele companiei de jocuri video Electronic Arts. Ce au reușit să fure
Sursa foto: Unsplash

Hackerii au intrat în sistemele Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume, și au furat codul sursă folosit în jocurile companiei, a confirmat un purtător de cuvânt pentru CNN Business.

Postări online arată că pe 6 iunie hackerii susțin că au obținut 780 gigaocteți de date de la EA, inclusiv codul sursă Frostbite, care este motorul de joc pentru FIFA, Madden și seria de jocuri video Battlefield, printre altele.

Hackerii au pretins că oferă „capacitatea deplină de a exploata toate serviciile EA”. De asemenea, au susținut că au furat instrumente de dezvoltare software pentru FIFA 21 și o serie de coduri pentru FIFA 22.

Brett Callow, expert în securitate cibernetică și analist la Emsisoft, spune că pierderea controlului asupra codului sursă ar putea fi problematică pentru companie.

„Nu au fost accesate date despre jucători”

Datele jucătorilor nu au fost compromise, a declarat purtătorul de cuvânt al EA pentru CNN, potrivit Mediafax.

„Investigăm un incident recent de intruziune în rețeaua noastră în care au fost furate o cantitate limitată de cod sursă de joc și instrumente conexe”, a spus purtătorul de cuvânt al Electronic Arts. „Nu au fost accesate date despre jucători și nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc pentru confidențialitatea jucătorului. În urma incidentului, am făcut deja îmbunătățiri de securitate și nu ne așteptăm la un impact asupra jocurilor noastre sau asupra afacerii noastre”.

Atacurile cibernetice sunt un subiect al momentului, după ce atacuri de tip ransomware au lovit companii de infrastructură de top, precum afacerea de ambalare a cărnii JBS și compania petrolieră Colonial Pipeline.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase