Rușii, puși pe fugă de contraofensiva ucraineană (DOCUMENTAR)

12 05. 2022, 08:30

This browser does not support the video element.

Contraofensiva ucraineană la nord-est de Harkov înregistrează progrese semnificative și probabil va avansa la granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni. Forțele ruse s-ar fi retras în fața atacurilor ucrainene de succes și ar fi distrus trei poduri pentru a încetini avansul ucrainean.

În general, armatele distrug podurile doar dacă au decis în mare măsură că nu vor încerca să traverseze râul în cealaltă direcție curând.

Prin urmare, este puțin probabil ca forțele ruse să lanseze operațiuni de reluare a periferiei de nord-est a Harkovului eliberată de forțele ucrainene în viitorul apropiat.

Forțele ruse au distrus anterior mai multe poduri în timpul retragerii lor din regiunea Cernihiv – la fel și forțele ucrainene care s-au retras în fața ofensivei ruse din primele zile ale războiului.

Această ofensivă ucraineană este probabil menită să împingă forțele ruse din raza de artilerie a orașului Harkov și să conducă la granița cu regiunea Belgorod a Rusiei.

După cum a prognozat anterior Institutul pentru Studiul Războiului, contraofensiva ucraineană forțează unitățile ruse destinate să fie desfășurate în altă parte să se redistribuie pe frontul de la Harkov pentru a opri atacurile ucrainene.

Având în vedere ritmul avansurilor ucrainene, forțele ruse ar putea fi în imposibilitatea de a împiedica atacul să ajungă la graniță, chiar și cu întăriri suplimentare.

Forțele ucrainene nu amenință direct liniile de comunicație rusești către Izyum (Institutul pentru Studiul Războiului nu poate verifica pretențiile privind o contraofensivă ucraineană separată față de Izyum în acest moment), dar contraofensiva ucraineană demonstrează capabilități  promițătoare și ar putea crea condiții pentru operațiuni ofensive ulterioare în nord-estul Oblastului Harkov.

După toate indicațiile, forțele ruse vor anunța crearea unei Republici Populare Herson sau eventual anexarea forțată a Oblastului Herson, în viitorul apropiat, și intensifică măsurile de ocupație în Mariupol.

Citește continuarea pe Gândul!