Home » D:News » Măsuri drastice împotriva COVID-19, anunțate în Coreea de Nord

Măsuri drastice împotriva COVID-19, anunțate în Coreea de Nord

Măsuri drastice împotriva COVID-19, anunțate în Coreea de Nord
Foto: Shutterstock
Publicat: 17.05.2022

Coreea de Nord a anunţat că 42 de oameni au murit, în timp ce ţara a început a patra zi de izolare la nivel naţional.

Recunoaşterea de către Coreea de Nord a faptului că se luptă cu un focar „exploziv” de COVID-19 a stârnit îngrijorări că virusul ar putea devasta o ţară cu un sistem de sănătate cu resurse insuficiente, capacităţi limitate de testare şi fără un program de vaccinare.

Agenţia de ştiri de stat KCNA a anunțat că ţara ia „măsuri de urgenţă” pentru a controla epidemia, dar nu există niciun semn că Pyongyangul ar urma să accepte ofertele internaţionale de vaccinuri, relatează Reuters.

COVID-19 a aruncat ţara într-o „mare confuzie”

„Toate provinciile, oraşele din ţară au fost complet închise şi unităţile de lucru, unităţile de producţie şi unităţile rezidenţiale au fost închise unele faţă de altele din dimineaţa zilei de 12 mai şi se efectuează o examinare strictă şi intensivă a tuturor oamenilor”, a raportat duminică KCNA.

Cu o zi înainte, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că răspândirea COVID-19 a aruncat ţara într-o „mare confuzie” şi a cerut o luptă totală pentru a depăşi epidemia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase