Un șofer a rămas temporar blocat în mașina sa Tesla, cuprinsă de flăcări

26 05. 2022, 01:00

Jamil Jutha deținea un Model Y de doar opt luni înainte ca mașina Tesla să fie cuprinsă de flăcări și să-l țină blocat înăuntru în timpul incendiului.

Conform Futurism, Jutha conducea prin Vancouver, Canada într-o dimineață, iar la un moment dat, mașina s-a oprit complet și electronicele acesteia nu au mai fost alimentate.

„Ușile nu se deschideau. Geamurile nu coborau”, a declarat Jutha.

Tesla cuprinsă de flăcări l-a ținut blocat pe șofer

Mașina a început să fumege, iar fumul intra în cabină prin orificiile de ventilație. Jutha s-a panicat și spune că a lovit un geam cu piciorul pentru a scăpa. Bărbatul a sunat imediat la numărul de urgență pentru ajutor. În timp ce așteptau sosirea ajutoarelor, muncitorii de la un șantier din apropiere au direcționat în siguranță traficul din jurul mașinii Tesla cuprinsă de flăcări.

„Suntem foarte norocoși că această persoană a avut mijloacele și puterea să lovească geamul”, a explicat pompierul Brian Hutchinson, de la North Vancouver Fire and Rescue Services.

Un utilizator de pe Twitter a surprins o imagine cu momentul, care de atunci a devenit virală, în care se văd flăcările portocalii și fierbinți care ies din capota și cabina mașinii.

Accidentul este investigat, iar pompierii încearcă să descopere ce anume nu a funcționat la mașină. Până la momentul redactării acestui articol, Tesla nu a comentat asupra situației.

Mașina poate fi deschisă manual

Jutha spune că protocolul de urgență pentru deschiderea ușii în caz de defecțiune electrică nu este intuitiv. Șoferul i-a încurajat pe ceilalți proprietari de vehicule Tesla să se familiarizeze cu ce trebuie să facă în cazul în care li se întâmplă același lucru.

CTV News spune că întregul panoul de control al ușii este o pârghie de care se trage în situații de urgență, iar un utilizator Twitter a subliniat că videoclipul care te învață cum să folosești acest lucru durează aproximativ 10 minute.

Nu este prima dată când vehiculele Tesla sunt implicate în accidente periculoase sau au luat, în general, decizii scandaloase, fără implicarea șoferului.

Vă recomandăm să citiți și:

Elon Musk, surprins în timp ce folosea scutul termic de la Starship drept farfurie pentru gustări

Submarinul de lux pe baterii îți permite să dai petreceri sub apă. Cum arată mașinăria?

O chitară Gibson, distrusă în noaptea în care legendara trupă Oasis s-a despărțit, vândută cu 300.000 de euro

Mașina Apple, cu un pas mai aproape de realitate. Compania a solicitat un nou brevet pentru VR