Home » D:News » Khodorkovsky și războiul cu Putin (DOCUMENTAR)

Khodorkovsky și războiul cu Putin (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.05.2022

Mikhail Khodorkovsky lansează, constant, critici publice împotriva lui Vladimir Putin. El a acuzat că a fost închis politic şi a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală, iar pentru BBC a dezvăluit care sunt următoarele ţări vizate de liderul de la Kremlin în cazul în care situația va deveni din ce în ce mai tensionată.

Oligarhul aflat în conflict cu Putin a transmis că ţările baltice, Estonia, Letonia şi Lituania vor fi următoarele state atacate, în flancul estic al NATO.

„Trebuie să înţelegem că, în capul lui, Putin este în război, dar nu cu Ucraina. Este în război cu Statele Unite şi NATO. A spus asta de mai multe ori. Propagandiştii săi au început deja să pregătească societatea rusă pentru un atac asupra ţărilor NATO. Ei vorbesc constant despre asta. Este pregătirea opiniei publice ruse pentru asta. Sunt absolut convins că, dacă Putin decide că a câştigat în Ucraina, acesta nu va fi ultimul pas, ultimul război. Următorii paşi vor fi ţările baltice”, a declarat Mikhail Khodorkovsky pentru CNN.

Mihail Borisovici Khodorkovski, născut în 19 iunie, un fost om de afaceri, rezident acum în Londra era considerat a fi cel mai bogat om din Rusia, cu o avere estimată la 15 miliarde de dolari și a fost clasat pe locul 16 pe lista Forbes a miliardarilor.

În anii sovietici, el a început să urce în aparatul Komsomol și a început mai multe afaceri în perioada glasnost și perestroika, la sfârșitul anilor 1980.

După dizolvarea Uniunii Sovietice, la mijlocul anilor 1990, el a acumulat bogății considerabile prin obținerea controlului asupra unui număr de zăcăminte petroliere siberiene unificate sub numele de Yukos, una dintre marile companii care a ieșit din privatizarea activelor statului în anii 1990.

În octombrie 2003, el a fost arestat de autoritățile ruse și acuzat de fraudă. Guvernul, sub Vladimir Putin, a înghețat apoi acțiunile Yukos la scurt timp după taxe. A luat apoi măsuri suplimentare împotriva lui Yukos, ceea ce a dus la prăbușirea prețului acțiunilor companiei și la evaporarea unei mari părți a averii lui Hodorkovski.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase