Home » D:News » Războiul rachetelor și al dronelor, pe frontul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Războiul rachetelor și al dronelor, pe frontul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Pixabay
Publicat: 03.06.2022

Forţele ruse încearcă să-şi extindă controlul asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, folosind clasicele drone de recunoaştere şi înarmate, obuzierele, armele antitanc.

Riposta ucraineană se bazează pe rachetele portabile anti-tanc britanice sau pe versiunea americană puţin mai grea, Javelin, care se ghidează automat către ţinta lor după lansare, permiţând trăgătorului să se mişte rapid după tragere.

Astfel, armata ucraineană recunoaşte că aceste arme au fost eficiente în luptele din timpul primei faze a războiului din nord-vest şi la est de Kiev. Chiar și așa, utilitatea lor este mult mai mică în Donbas.

Strategii militari occidentali şi oficialii militari ucraineni spun că lupta pentru Donbas se va baza pe drone şi sisteme de rachete cu rază mai lungă de acţiune. Cu semnul întrebării, însă rămâne cantitatea de arme, de acest gen, pe care cele două armate o dețin. Vor avea destule?

Această importanţă a dronelor este subliniată în cel mai recent pachet de arme american, care include 112 drone de ultimă generaţie, foarte clasificate, Phoenix Ghost. Acest tip de dronă elimina tancuri şi alte vehicule blindate, se pot ghida către ţintele lor şi sunt de unică folosinţă.

Ea este aparent concepută pentru genul de luptă care are loc în Ucraina, care este trimisă de Statele Unite ca parte a celor mai recente transporturi de arme și echipamente. Fantoma Phoenix a rămas puțin învăluită în mister.

Nu știm prea multe despre capacitățile sale – cum poate fi lansată, raza de acțiune sau sarcina sa utilă – dar am rămas cu câteva indicii. Aceste noi drone „oferă același tip de capacitate tactică pe care o are un Switchblade”, a declarat un oficial înalt al Pentagonului pe 21 aprilie.

„Voi fi împotrivă să intru în mult mai multe detalii despre sistem în acest moment în scopuri de clasificare, dar poți presupune cu siguranță că, în general, funcționează”, a afirmat acesta.

Un înalt oficial al apărării a declarat că drona era în dezvoltare de către Forțele Aeriene înainte de războiul din Ucraina.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase