Home » D:News » Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune, a concediat un număr mare de angajaţi Tesla

Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune, a concediat un număr mare de angajaţi Tesla

Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune, a concediat un număr mare de angajaţi Tesla
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.06.2022

Directorul general al Tesla, Elon Musk, are un „sentiment foarte prost” în legătură cu economia şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă la producătorul de automobile electrice, conform unui e-mail trimis către directori, consultat de Reuters.

Mesajul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania, potrivit Reuters.

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit datelor sale anuale.

Musk are un „sentiment foarte prost” în legătură cu economia

Într-un e-mail intitulat „întrerupeţi toate angajările la nivel mondial”, Musk a spus că are un „sentiment foarte prost” în legătură cu economia.

Recent, Musk le-a spus angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania, o cerere care s-a confruntat deja cu împotriviri în Germania, unde compania are o nouă fabrică.

„Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână”, a scris Elon Musk în acel e-mail. „Dacă nu vă prezentaţi, vom presupune că aţi demisionat”.

„Ca ceva din anii 1950”

Musk s-a angajat, de asemenea, într-o dispută pe Twitter cu miliardarul australian din domeniul tehnologiei şi co-fondatorul Atlassian Plc, Scott Farquhar, care a ridiculizat directiva într-o serie de tweet-uri, spunând că este „ca ceva din anii 1950”.

La sfârşitul lunii mai, atunci când a fost întrebat de un utilizator Twitter dacă economia se apropie de o recesiune, Musk a răspuns: „Da, dar acesta este de fapt un lucru bun. Plouă cu bani pe nişte proşti de prea mult timp. Unele falimente trebuie să aibă loc”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase