Home » D:News » Romsilva a publicat imagini cu Ochiul Beiului, un lac unic de culoare aproape ireală

Romsilva a publicat imagini cu Ochiul Beiului, un lac unic de culoare aproape ireală

Romsilva a publicat imagini cu Ochiul Beiului, un lac unic de culoare aproape ireală
Credit foto: Romsilva - Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița
Publicat: 11.06.2022

Romsilva a publicat recent imagini inedite cu Ochiul Beiului, un lac unic și monument al naturii, situat în Parcul National Cheile Nerei – Beușnita. Scăldatul aici este interzis, iar amenda poate ajunge chiar la 6.000 de lei.

„Așezat în Rezervația Parcul National Cheile Nerei – Beușnita, lacul unic, cu ape de un turcoaz fabulos, a fost declarat monument al naturii, iar scăldatul este interzis Nu însă toți turiștii respectă acest lucru, alegând să ignore indicatoarele montate de rangeri. Încălcarea legii atrage după sine amenzi ce pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la 6.000 de lei”, au transmis reprezentanții Romsilva.

„Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor subteran și se întinde pe o suprafață de aproximativ 284 de metri pătrați, având adâncimea maximă de 3,6 metri. Astfel, Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România. Atunci când îl vezi pentru prima dată, rămâi impresionat de culoarea sa aproape ireală”, au mai scris reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare online.

Ochiul Beiului, cel mai mare lac carstic din România

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beiului.

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase