Italia, în topul destinațiilor pe care le preferă românii pentru vacanțe (DOCUMENTAR)

09 06. 2022, 08:44

This browser does not support the video element.

Istorie, Leonardo, modă, vin bun, pizza, spaghete, romantism și mult soare. Într-un cuvânt Italia.

Italia este situată în sudul continentului și este formată dintr-o peninsulă în formă de cizmă și două insule: Sardinia și Sicilia. Italia este foarte cunoscută pentru arta și cultura sa, dar și datorită monumentelor de valoare printre care se numară Turnul din Pisa, Colosseumul roman, Columna lui Traian, Fântâna dorințelor, Pantheonul, sute de biserici, precum și impunătorul Vatican.

Roma

Roma este capitala Italiei și este situată pe malul râului Tibru, fiind de-a lungul secolelor, capitala republicii romane. Este un important centru turistic fiind împânzit de monumente istorice de origine romană, etruscă, renascentistă și barocă.

Colosseumul rămâne cea mai vestită și mai mare arenă construită vreodată de romani. Cel care a cerut să fie construită a avut-o împăratul Nero, ca urmare a influenței majore pe care o aveau în acele timpuri luptele de gladiatori. A fost nevoie de o cantitate enormă de materiale de construcție, zeci de mii de tone de marmură adusă din apropiere, din Tivoli si aproape 300 de tone de fier pentru a lega blocurile unul de celalalt. Ca un precedent la materialele prefabricate moderne, multe dintre părțile componente ale Coloseumului au fost construite în alta parte și aduse la locul construirii arenei pentru asamblare. Aceasta metodă a permis un ritm accelerat de lucru care a dus la construirea arenei în șapte ani.

Fontana di Trevi a fost construită de arhitectul Salvi în 1735 și terminată în 1762. Această fântână este un exemplu perfect de stil rococo, cu efecte dramatice, creaturi acvatice de marmură dominate de un impresionant Oceanus. Apa vine din izvorul Acqua Vergine.

Turnul înclinat din Pisa

Turnul înclinat din Pisa este de fapt doar una dintre numeroasele atracții din orașul Pisa, dar faima sa, obținută din defectul său, este renumită în întreaga lume. Lucrul a început în anii 1100, iar scufundarea, care a dus la prăbușire, a început de când turnul a ajuns la a treia poveste. Înainte de lucrările de restaurare din anii 1990, era prevăzută să se răstoarne până în anul 2000. Astăzi, vizitatorii pot urca scările turnului pentru o priveliște fabuloasă asupra orașului.

Citește continuarea pe Gândul!