Home » D:News » Americanii, avertizați să stea în casă din cauza căldurii și umidității

Americanii, avertizați să stea în casă din cauza căldurii și umidității

Americanii, avertizați să stea în casă din cauza căldurii și umidității
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 17.06.2022

Peste 100 de milioane de americani sunt avertizați să stea în casă din cauza căldurii și umidității. În Minneapolis, 14 școli fără aer condiționat trec la învățământ la distanță.

Peste 100 de milioane de americani sunt avertizați să rămână în casă dacă este posibil. Canicula și umiditatea se instalează în statele care se întind de pe coasta Golfului până la Marile Lacuri și la est până în Carolina, anunță The Guardian.

Centrul de predicție al Serviciului Național de Meteorologie din College Park, Maryland, a declarat că 107,5 milioane de persoane vor fi afectate de căldura excesivă.

Valul de căldură, care a stabilit mai multe recorduri de temperatură ridicată în vest, sud-vest și până în Denver în timpul weekend-ului, s-a mutat spre est în unele părți ale coastei Golfului și în Midwest și se va extinde spre Marile Lacuri și spre est până în Carolina, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie, scrie Mediafax.

Valul de căldură a stabilit mai multe recorduri de temperatură

St Louis, Memphis, Minneapolis și Tulsa se numără printre orașele aflate sub avertismente de căldură excesivă, cu temperaturi prognozate să ajungă la aproximativ 38C (100F), însoțite de o umiditate ridicată care ar putea face să se resimtă 43C (110F).

În Jackson, Mississippi, locuitorii au înfruntat temperaturi care au atins 35C (95F).

Multe municipalități au anunțat planuri de a deschide centre răcorite, inclusiv în Chicago, unde oficialii au început să alerteze locuitorii despre locurile unde ar putea găsi alinare. Municipalitatea intenționează să deschidă marți și miercuri șase centre de servicii comunitare și a precizat într-un comunicat de presă că oamenii se pot răcori și în 75 de biblioteci publice din oraș.

Orașul și-a intensificat eforturile de a răspunde la valurile de căldură după ce peste 700 de persoane, multe dintre ele în vârstă, au murit în timpul unui val de căldură din 1995. Efortul vine, de asemenea, după ce trei femei au murit într-un complex de locuințe pentru persoane în vârstă în timpul unui scurt val de căldură luna trecută, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la capacitatea orașului de a reacționa în caz de vreme brutal de caldă.

Ce temperaturi au înfruntat americanii?

În comitatul Mecklenburg din Carolina de Nord, care include Charlotte, guvernul local a deschis stații de răcire, iar sistemul de transport în comun din zonă oferea curse gratuite către unele dintre locații.

Iar în Carolina de Sud, lucrătorii electorali se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi una dintre cele mai fierbinți zile de alegeri primare de marți, cu temperaturi maxime prognozate să atingă 30 de grade Celsius, iar umiditatea să se apropie de 40 de grade Celsius.

Managerii de secții de votare încearcă să găsească modalități de a proteja persoanele care trebuie să stea afară pentru a vota.

În Minneapolis, 14 școli care nu au aer condiționat vor trece la învățământul la distanță. Școlile urmau să se încheie pe 10 iunie, dar o grevă a profesorilor de trei săptămâni din aprilie a împins ultima zi până pe 24 iunie, pentru a recupera timpul pierdut în clasă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase