Home » D:News » Coreea de Nord trimite ajutoare pentru 800 de familii afectate de o epidemie intestinală ciudată

Coreea de Nord trimite ajutoare pentru 800 de familii afectate de o epidemie intestinală ciudată

Publicat: 19.06.2022
Coreea de Nord trimite ajutoare pentru 800 de familii afectate de o epidemie intestinală ciudată
Sursa foto: Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și alți oficiali de rang înalt au pregătit ajutoare pentru a le trimite la 800 de familii afectate de o epidemie intestinală neidentificată, a relatat presa de stat, citată de Reuters.

Coreea de Nord a dezvăluit în această săptămână că se confruntă cu o „epidemie enterică acută”, pe lângă un focar de COVID care durează de câteva săptămâni.

„Oficialii… au pregătit medicamente, alimente și produse de strictă necesitate zilnică necesare pentru tratarea epidemiei și pentru o viață stabilă pentru a oferi ajutor populației din orașul Haeju și din comitatul Kangryong (din provincia Hwanghae de Sud)”, a anunțat Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA).

Coreea de Nord se confruntă cu o „epidemie enterică acută”

Provincia Hwanghae de Sud este o regiune agricolă cheie a Coreei de Nord, iar epidemia a stârnit îngrijorări că s-ar putea adăuga la penuria cronică de alimente pe fondul valului de infecții COVID-19.

Coreea de Nord a raportat un număr de pacienți cu simptome de febră, mai degrabă decât cazuri confirmate de COVID, posibil din cauza lipsei capacității de testare, scrie Mediafax.

KCNA a raportat încă 23.160 de persoane cu simptome de febră, ridicând numărul total din țară de la sfârșitul lunii aprilie la peste 4,58 milioane. Bilanțul deceselor legate de epidemie se ridică la 73.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase