Home » D:News » Cum luptă Coreea de Nord împotriva COVID-19? Țara nu are deocamdată vaccinuri

Cum luptă Coreea de Nord împotriva COVID-19? Țara nu are deocamdată vaccinuri

Cum luptă Coreea de Nord împotriva COVID-19? Țara nu are deocamdată vaccinuri
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.05.2022

Coreea de Nord luptă împotriva COVID-19 cu antibiotice și remedii casnice precum gargara cu apă sărată sau ceai, în contextul în care nu a început încă o campanie de vaccinare și, până săptămâna trecută, a insistat că nu are COVID-19.

Coreea de Nord mobilizează acum forțe, inclusiv armata, pentru a combate ceea ce autoritățile au recunoscut că este un focar „exploziv”.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat, ministrul adjunct al sănătății publice, Kim Hyong Hun, a declarat că țara a trecut de la un sistem de carantină la unul de tratament pentru a face față sutelor de mii de cazuri suspecte de „febră” raportate în fiecare zi, anunță Reuters.

„Tratamentele tradiționale sunt cele mai bune!”

Pentru a trata COVID-19 și simptomele sale, presa de stat a încurajat pacienții să folosească analgezice și antifebrile, cum ar fi ibuprofenul, precum și amoxicilina și alte antibiotice – care nu combat virușii, dar care sunt uneori prescrise pentru infecții bacteriene secundare.

În timp ce anterior minimizau vaccinurile, considerând că acestea „nu sunt un remediu”, mass-media au recomandat gargară cu apă sărată sau consumul de ceai de „caprifoi japonez” sau de frunze de salcie de trei ori pe zi.

„Tratamentele tradiționale sunt cele mai bune!”, a declarat o femeie pentru televiziunea de stat, în timp ce soțul ei spunea că le cerea copiilor lor să facă gargară cu apă sărată în fiecare dimineață și seară.

O locuitoare în vârstă din Pyongyang a declarat că a fost ajutată de ceaiul de ghimbir și de aerisirea camerei sale.

Liderul țării, Kim Jong Un, a declarat duminică – când agenția de știri de stat KCNA a raportat încă 392.920 de cazuri de febră și alte opt decese – că rezervele de medicamente nu ajung la oameni și a ordonat corpului medical al armatei să ajute la stabilizarea proviziilor în Pyongyang, unde pare să se concentreze epidemia.

China și Coreea de Sud s-au oferit să trimită ajutoare

KCNA a precizat că numărul cumulat al bolnavilor de febră se ridică la 1.213.550, cu 50 de decese. Aceasta nu a precizat câte infecții suspecte au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis în Coreea de Nord câteva truse de ajutor și alte provizii, dar nu a precizat ce medicamente conțin acestea. De asemenea, China și Coreea de Sud s-au oferit să trimită ajutoare dacă Pyongyangul le solicită.

Deși nu pretinde că antibioticele și remediile casnice vor elimina COVID-19, Coreea de Nord are un lung istoric de dezvoltare de tratamente nedovedite științific, inclusiv o injecție făcută din ginseng despre care pretindea că ar putea vindeca orice, de la SIDA la impotență.

În ciuda numărului mare de medici pregătiți și a experienței în mobilizarea pentru urgențe sanitare, sistemul medical nord-coreean este extrem de subdimensionat, spun experții.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase