Home » D:News » Caniculă și disconfort termic în România. Ce temperaturi au anunțat meteorologii?

Caniculă și disconfort termic în România. Ce temperaturi au anunțat meteorologii?

Caniculă și disconfort termic în România. Ce temperaturi au anunțat meteorologii?
Publicat: 29.06.2022

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru 9 județe din vest, în timp ce restul țării va fi sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

În aceste zone, valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Avertizarea de caniculă este valabilă miercuri, joi și vineri

Avertizarea este valabilă miercuri, joi și vineri. În acest interval, restul țării este sub avertizare Cod galben de caniculă.

În restul țării, maximele vor ajunge 33-37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru marți, meteorologii au emis o avertizare Cod galben, valabilă în județele Satu Mare, Bihur, Arad și Timiș. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase