Imagini inedite cu un căprior care traversează un râu, publicate de Romsilva

12 07. 2022, 14:30

Specialiștii din cadrul Romsilva au publicat imagini inedite cu un căprior în timp ce traversează un râu, într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea.

Un căprior traversează un râu în mijlocul unei păduri din Parcul Natural Putna Vrancea, imaginile fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului”, au scris reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare.

„Căpriorul este un mamifer erbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Cu ce se hrănește căpriorul?

Căpriorul se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.