Trei parcuri din Brașov ar urma să fie dotate cu instrumente muzicale

02 08. 2022, 03:00
Foto: Shutterstock

Primăria Brașov a anunțat luni lansarea licitației pentru furnizarea și montarea a trei ansambluri muzicale de exterior în trei parcuri din municipiul Brașov: Nicolae Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa și Parcul Tractorul.

„Astăzi am lansat licitația pentru implementarea proiectului de bugetare participativă

Conform caietului de sarcini, instrumentele muzicale vor fi construite din materiale durabile, uşor de întreţinut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spaţiul exterior.

Cum vor arăta parcurile dotate cu instrumente muzicale?

Suprafaţa unde se vor amplasa va fi de 36 de metri pătrați și va fi amenajată cu bordură de beton sau ramă de lemn, în funcţie de tipul amplasamentului. Pe întreg perimetrul se va monta suprafaţă de amortizare cauciucată cu o grosime de minim 30 mm.

Primul ansamblu va cuprinde 6 instrumente muzicale de exterior: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes și un xilofon orizontal tip Harmony.

Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes și o tobă băncuţă tip Cajon. Toba mare tip Babel va fi prevăzută cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu.

Cel de-al treilea ansamblu va cuprinde 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub și un balafon (marimbas) tip Akadinda.

Cât va costa totul?

Valoarea estimată a acestui contract este de 243.696 de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 august.

„Amenajare de grădini muzicale în spații comune” este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat”, în programul de bugetare participativă. În acest an vor demara și proiectele ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul”, „Parcări sigure pentru biciclete“„Grădini urbane“ și „Toaletă publică în parcul Tractorul“.