Home » D:News » Stațiunea simbol al păcii din Peninsula Coreeană, distrusă de Coreea de Nord

Stațiunea simbol al păcii din Peninsula Coreeană, distrusă de Coreea de Nord

Stațiunea simbol al păcii din Peninsula Coreeană, distrusă de Coreea de Nord
Foto: Profimedia
Publicat: 09.08.2022

Coreea de Nord distruge clădiri de pe Muntele Kumgang, din stațiunea simbol al păcii în Peninsula Coreeană

Muntele Kumgang, al cărui nume în coreeană înseamnă „diamant”, a fost un loc în care au avut loc rare momente de reconciliere între cetățenii celor două țări, care, din punct de vedere tehnic, sunt încă în război. Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Unificării a declarat pentru CNN că a observat ceea ce pare a fi o „activitate de dezmembrare” în mai multe locuri de pe Muntele Kumgang, potrivit CNN.

Vestea vine la câteva luni după ce informații neconfirmate au arătat că mai multe clădiri din complex au fost demolate. Pe listă ar putea fi și Casa de odihnă Onjonggak, situată la poalele muntelui Kumgang, în locul unde au avut loc reuniunile mult mediatizate ale familiilor separate din Sud și Nord.

De ce distrug nord-coreenii stațiunea simbol al păcii?

De asemenea, este posibil să fi fost distrus în această săptămână și biroul lui Hyundai Asan de la Kumgang. Compania deținută de Coreea de Sud era responsabilă de gestionarea zonei turistice.

„Tururile de pe muntele Kumgang au îmbunătățit reconcilierea intercoreană și au servit ca punct central pentru schimbul intercoreean”, a declarat anterior pentru CNN purtătorul de cuvânt al Hyundai Asan, Park Sung-uk.

În plus, Coreea de Nord a început să demoleze celebrul Hotel Haegumgang. Cândva oun complex de lux care plutea deasupra Marii Bariere de Corali din Australia, hotelul a fost mutat la Kumgang și deschis pentru turiști în 2000.

Unde se află acest loc?

Stațiunea Kumgang, care se află la aproximativ 30 de minute la nord de Zona demilitarizată coreeană (DMZ), a fost administrată în comun de cele două țări. Ea a încetat să mai primească turiști în 2008, după ce un soldat nord-coreean a împușcat o femeie sud-coreeană care a depășit limitele zonei turistice a Muntelui Kumgang și a intrat într-o zonă militară.

Cu toate acestea, familiile separate au continuat să se reunească acolo până în 2018. De atunci, zona a fost lăsată să se degradeze. Liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a vizitat Kumgang în 2019, a numit-o „șubredă și înapoiată”.

Coreea de Nord ar plănui să înlocuiască toate structurile de la Muntele Kumgang cu altele noi, ceea ce ar putea indica faptul că guvernul intenționează să gestioneze și să controleze zona stațiunii fără niciun fel de asistență din partea vecinului său din sud.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase