Cum se vor vedea Perseidele în 2022?

11 08. 2022, 08:00
Foto: Pexels

Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline, au anunțat miercuri reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Potrivit specialiștilor, pasionații de stele căzătoare și spectacole cerești se pot uita după Perseide în noaptea de 12 spre 13 august, după miezul nopții până dimineață.

„În acea noapte se vor afla pe cer Luna Plină, aflată în preajma planetei Saturn, și planetele Jupiter, înspre sud, foarte strălucitoare, și Marte, înspre est, de culoare portocalie”, se arată pe pagina de Facebook a Observatorului.

Cum se văd Perseidele în 2022?

Astronomii susțin că, deși lumina Lunii va face ca cerul să nu mai fie negru, se vor putea vedea stelele căzătoare cele mai strălucitoare, care ar trebui să fie destul de numeroase.

„Pentru a le vedea nu priviți înspre Lună, ci înspre est și sus, deasupra capului. Încercați să observați cerul măcar o oră pentru a vedea mai multe stele căzătoare, timp în care puteți învăța și câteva constelații”, este mesajul specialiștilor de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.