Home » D:News » Elon Musk susține că Tesla va lansa camionul electric anul acesta

Elon Musk susține că Tesla va lansa camionul electric anul acesta

Publicat: 15.08.2022

Încă o zi, încă o promisiune de la directorul Tesla, Elon Musk.

Într-o postare pe una dintre rețelele de socializarea, miliardarul susține faptul că firma sa de mașini va începe livrarea semi-camioanelor cu o autonomie de aproximativ 800 de kilometri cândva anul acesta.

Ca întotdeauna, afirmațiile sale vor trebui privite cu o doză sănătoasă de scepticism, deoarece Musk are un obicei de a rata termenele limită atunci când vine vorba de oricare dintre vehiculele Tesla, indică Futurism.

După cum notează Electrek, producția Tesla Semi a fost amânată în mod repetat încă de când Musk a dezvăluit pentru prima dată prototipul, la sfârșitul anului 2017.

Termenele limită și Elon Musk

În ciuda întârzierilor, pre-comenzile au început să curgă. Până la finalul anului 2017, UPS și Walmart s-au alăturat restului companiilor care comandaseră acest model de camion, iar în anii care au urmat Tesla Semi a fost observată în mai multe zone de pe drumurile din statul american California.

Având în vedere faptul că au fost înregistrate mai multe apariții în această vară, printre care și un camion care prezenta unele desene murale misterioase pe lateral, Tesla a realizat avansuri importante în ceea ce privește producția.

Rămâne de văzut

Pe pagina oficială, Tesla laudă Semi drept „cel mai sigur și mai confortabil camion construit vreodată”. Cabina are un singur scaun centrat, cu două afișaje mari care flanchează volanul.

Având în vedere istoricul lui Elon Musk în ceea ce privește termenele limită, am face bine să nu ne entuziasmăm prea tare, prea curând. Totuși, pare să existe mult interes pentru camion, ceea ce înseamnă că s-ar putea dovedi a fi un mare câștig pentru companie, dacă va ajunge vreodată pe piață.

Vă mai recomandăm și:

Cartea de vizită a lui Elon Musk a ajuns pe Internet. Cum a reacționat cel mai bogat om din lume?

Iată ce crede cu adevărat Neil deGrasse Tyson despre planurile lui Elon Musk privind colonizarea Planetei Roșii

Cum a apărut SpaceX? Elon Musk ar fi creat compania după ce a fost scuipat de un inginer rus

Elon Musk a început să vorbească despre extratereștri în timpul unei ședințe cu angajații de la Twitter

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase