Home » D:News » Iată ce crede cu adevărat Neil deGrasse Tyson despre planurile lui Elon Musk privind colonizarea Planetei Roșii

Iată ce crede cu adevărat Neil deGrasse Tyson despre planurile lui Elon Musk privind colonizarea Planetei Roșii

Publicat: 13.07.2022

Visurile lui Elon Musk despre Marte s-ar putea confrunta cu realitatea dură prezentată de celebrul astrofizician Neil DeGrasse Tyson.

După ce Musk a scris pe una dintre rețelele de socializare că „omenirea va ajunge pe Marte în timpul vieții tale” și și-a exprimat visul în timpul unui discurs recent, Tyson s-a adresat jurnaliștilor de la CNN pentru a face unele clarificări privind necesitățile logistice pe care le-ar presupune viața pe Marte, indică Futurism.

„Roverele sunt deja pe Marte”, a declarat pentru rețeaua de știri astronomul. „Multe generații de rovere”. Este tocmai acea prezență robotică care le-a oferit pământenilor cunoașterea climatului dur, arid și rece al lui Marte – un mediu care ar fi, așa cum a subliniat Tyson în trecut, cu adevărat neplăcut de trăit.

Pământul către Elon Musk!

„Antarctica este mai blândă și mai umedă decât orice loc de pe Marte”, a glumit astrofizicianul, „și nimeni nu face coadă pentru a construi apartamente în Antarctica”.

Dacă Elon Musk și Tesla propun în mod serios un proiect de terraformare a lui Marte – care, trebuie menționat, ar costa o sumă inimaginabilă de bani odată ce tehnologia respectivă va exista cu adevărat – atunci Tyson a spus că este „total de acord”.

Dar, astrofizicianul consideră deocamdată că oamenii sunt încă victimele propriei lor naturi pe Pământ, având în vedere modul în care dezastrele naturale precum uraganele, tornadele și cutremurele ne devastează în continuu.

Posibilitatea de terraformare a planetei Marte

„Terraformarea înseamnă să controlezi forțele planetei tale astfel încât să facă ceea ce vrei tu să facă, iar noi nu am ajuns încă la acel nivel”, a mai spus Tyson.

„Îmi surâde ideea de a coloniza Marte”, a concluzionat el, „dar nu cred că este atât de aproape ca timp pe cât își imaginează oamenii”, a mai subliniat cercetătorul.

Vă mai recomandăm și:

Mostrele de rocă de pe Marte nu vor infecta Pământul cu o molimă marțiană, spun oamenii de știință

Probele de rocă prelevate de roverul Curiosity de pe Marte conțin un ingredient cheie al vieții

O navă spațială chineză a fotografiat în întregime planeta Marte

Cum putem ajuta NASA să găsească nori pe Marte? Cercetătorii speră să rezolve misterul atmosferei planetei

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase