Home » D:News » Hong Kong instalează lumini stradale direct în asfalt pentru că pietonii sunt atenți doar la ecranele telefoanelor

Hong Kong instalează lumini stradale direct în asfalt pentru că pietonii sunt atenți doar la ecranele telefoanelor

Hong Kong instalează lumini stradale direct în asfalt pentru că pietonii sunt atenți doar la ecranele telefoanelor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.08.2022

Smartphone-urile distrag atenția pietonilor din Hong Kong în timp ce traversează strada iar situația este atât de gravă încât oficialii testează un nou tip de lumină stradală pentru a-i împiedica să intre în trafic.

Noile lumini au început să fie deja testate în patru locații, iar asta va dura șase luni.

Noile lumini stradale emană o lumina roșie pe trecerea de pietoni și pe trotuar, cu scopul de a-i determina pe cei care privesc în jos, adesea în ecranele telefoanelor, să se oprească înainte de a intra pe carosabil.

Pietonii sunt distrași de telefoanele inteligente

„Odată cu popularitatea tot mai mare a smartphone-urilor, unii dintre acești pietoni sunt distrași”, a declarat Alex Au, inginer-șef responsabil cu controlul traficului la Departamentului de Transport din Hong Kong.

Folosirea acestor lumini ar putea să pară o exagerare, dar există un argument convingător conform căruia acestea sunt o piesă de viitor a infrastructurii pietonale.

Dependența de smartphone, un obicei care poate fi mortal

Potrivit Futurism, numărul total de pietoni uciși din Hong Kong a scăzut în acest an, dar decesele cauzate de pietonii care nu au respectat semnele de circulație a crescut, potrivit Departamentului de Transport.

În primele șase luni ale anului 2022, șapte pietoni au murit la trecerile semnalizate, iar patru dintre aceste accidente au implicat ignorarea semnelor de circulație și a semaforului.

Luminile nu sunt populare totuși. Un rezident a declarat pentru jurnaliști că, cel mai probabil, oamenii vor ajunge să ignore noile semnale luminoase.

„Ne vom obișnui și va fi ca și cum nu ar exista”, a spus locuitorul, care nu a dorit să fie identificat.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Când a fost inventat şi cum arăta primul semafor din lume

Diagnosticarea medicală la domiciliu ar putea fi făcută cu un cip alimentat de smartphone

Un încărcător comun pentru toate smartphone-urile, tabletele și laptopurile

Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase