Home » D:News » Nu mai fiți atât de mofturoși atunci când vine vorba de băutul apei uzate, spune un expert

Nu mai fiți atât de mofturoși atunci când vine vorba de băutul apei uzate, spune un expert

Nu mai fiți atât de mofturoși atunci când vine vorba de băutul apei uzate, spune un expert
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 05.09.2022

Oamenii trebuie să fie „mai puțin mofturoși” în criticarea apei potabile luate de la stațiile de epurare, susține James Bevan, șeful Agenției de Mediu din Marea Britanie.

Companiile de distribuție a apei plănuiesc sisteme de reciclare a apei, pentru a transforma apele uzate în apă potabilă prin tratarea acesteia.

Până în 2030, apa uzată ar putea fi depozitată în apropierea stațiilor de epurare, astfel încât să poată fi colectată și procesată ca apă potabilă.

Apa reprocesată „este perfect sigură și sănătoasă”

James Bevan a spus că mișcarea „nepopulară” va ajuta la protejarea aprovizionării cu apă a Regatului Unit și că apa potabilă reprocesată din canalizare este „perfect sigură și sănătoasă, dar nu este ceva ceea muți oameni își doresc”.

Încă din 2013, Thames Water a anunțat planuri de a utiliza apele uzate reciclate în apa de la robinet din Londra, adăugând că speră să implementeze o schemă de reciclare până în 2025.

Conform lui Bevan, citat de BBC, oamenii trebuie să „schimbe modul în care se gândesc la apă”. „Trebuie să ne amintim de unde vine. Atunci când deschidem robinetul, ceea ce iese a început într-un râu, lac sau acvifer. Cu cât luăm mai mult, cu atât drenăm mai mult acele surse și aplicăm stres asupra naturii și faunei sălbatice”, a adăugat Bevan.

Marea Britanie, afectată de secetă

În Anglia, rezervoarele și acviferele epuizate au făcut ca zece zone să primească statutul de secetă de către Agenția de Mediu în urma temperaturilor extreme din această vară, atingând maxime record de 40 de grade Celsius.

Ca răspuns, șase companii de apă au restricționat utilizarea apei, impunând interdicții în zone precum Yorkshire, Țara Galilor și sud-estul Angliei.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Seceta a afectat 42.958 de hectare de culturi din România

Stonehenge-ul Spaniei, scos la suprafață de secetă

Un inginer de la NASA a dezvoltat tehnologia care va căuta apă pe Lună

Un inginer de la NASA a dezvoltat tehnologia care va căuta apă pe Lună

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase