Home » D:News » Cum a călătorit o veveriță mii de kilometri, din India și până în Scoția?

Cum a călătorit o veveriță mii de kilometri, din India și până în Scoția?

Cum a călătorit o veveriță mii de kilometri, din India și până în Scoția?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.09.2022

O veveriță cu trei dungi, specie întâlnită des în India, primește îngrijiri după ce a călătorit mii de kilometri pe un vas până la Aberdeen, în Marea Britanie. Animalul a supraviețuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean, potrivit Sky News.

Organizația caritabilă North East Wildlife and Animal Rescue Centre (New Arc) a fost chemată în ajutor atunci când vasul offshore a ajuns la Aberdeen săptămâna aceasta.

Se pare că veverița, care a fost botezată Zippy, este sănătoasă, iar acum se vor face eforturi pentru a-i se găsi un nou cămin.

India are peste 40 de specii diferite de veverițe

Keith Marley, de la organizația caritabilă, a declarat: „Bineînțeles că răspunsul a fost da (că putem avea grijă de ea – n.r.) și, aproximativ o oră mai târziu, au sosit cu veverița în siguranță într-un suport pentru animale de companie”.

„Trebuie să recunoaștem că nu avem foarte multe cunoștințe despre veverițele indiene, așa că am folosit timpul dintre apel și sosirea sa pentru a ne documenta rapid. India are peste 40 de specii diferite de veverițe, de la veverițe de pământ la veverițe zburătoare uriașe. (…) La sosire, noul nostru vizitator a fost transferat într-o cușcă mai mare unde a putut fi evaluată starea sa. Era într-adevăr o veveriță Palm sau veveriță cu trei dungi, foarte în formă și activă și mai rapidă decât un glonț de viteză, ceea ce i-a adus numele de Zippy”.

Veverița a supraviețuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean

Veverița s-a acomodat rapid.

Marley a adăugat: „Deși stresată inițial și după ce a supraviețuit călătoriei sale de trei săptămâni pe ocean într-o stare destul de bună, Zippy s-a liniștit acum și mănâncă deja bine. Sarcina de a-i găsi un cămin specializat, permanent, a început acum. Căutăm o grădină zoologică care să îl primească, dar, într-o lume ideală, ne-ar plăcea să urmăm propriile noastre principii de salvare și eliberare și să îl readucem în mediul său natural”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase