Home » D:News » Telescopul Spațial James Webb de la NASA are propriul său timbru poștal

Telescopul Spațial James Webb de la NASA are propriul său timbru poștal

Telescopul Spațial James Webb de la NASA are propriul său timbru poștal
Credit foto: NASA/Serviciul Poștal din SUA
Publicat: 17.09.2022

Serviciul Poștal din SUA va emite un timbru care sărbătorește noul telescop spațial James Webb al NASA, ESA și CSA. Este cel mai mare, cel mai puternic și cel mai complex telescop științific pus vreodată în spațiu.

Timbrul, care prezintă o ilustrație a observatorului spațial, a fost lansat într-o ceremonie la Muzeul Poștal din Washington, a anunțat agenția spațială americană.

„Atunci când cineva folosește aceste timbre și se uită la acest telescop, vreau să vadă ceea ce văd eu: potențialul său incredibil de a dezvălui descoperiri noi și neașteptate care ne ajută să înțelegem originile Universului și locul nostru în acesta”, a spus Bob Cabana, administrator NASA.

Cel mai mare program internațional de știință spațială

„Acest telescop este cel mai mare program internațional de știință spațială din istoria SUA și abia aștept să văd descoperirile științifice pe care le va permite în astronomie.”

Webb, o misiune condusă de NASA în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Canadiană (CSA), a fost lansat pe 25 decembrie 2021, din portul spațial european din Guyana Franceză.

În lunile următoare, Webb a călătorit la destinația sa la aproape 1,5 milioane de kilometri distanță de Pământ, acolo unde a trecut prin proceduri complexe pentru a se desfășura în configurația sa finală, iar apoi și-a pregătit oglinzile și instrumentele științifice pentru a capta imaginile spectaculoase cu spațiul cosmic.

Timbrul celebrează realizarea primelor imagini cu Telescopul Webb

NASA a lansat primele imagini și spectre color ale lui Webb în data de 12 iulie 2022 – oferind o primă privire asupra capabilităților puternice ale observatorului. Timbrul Serviciului Poștal al SUA onorează aceste realizări în timp ce Webb își continuă misiunea de a explora necunoscutul din universul nostru și de a studia fiecare fază a istoriei cosmice.

„Sunt încântat să adaug acest timbru frumos la colecția noastră, în timp ce urmărim de la sol cum cel mai nou și cel mai capabil telescop al umanității dezvăluie cele mai mari secrete ale cosmosului nostru, care așteaptă să fie dezvăluite de la începutul timpurilor”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator al NASA. „Telescopul Webb reprezintă începutul unei noi ere a ceea ce putem realiza în beneficiul tuturor.”

Vă recomandăm să mai citiți și:

Un om de știință de la NASA este optimist în legătură cu explorarea umană

Cum vrea NASA să aducă probe marțiene înapoi pe Pământ?

De ce nu reușește NASA să lanseze misiunea Artemis 1?

Cartografierea suprafeței Lunii pentru misiunile NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase