Home » D:News » Bitcoin a scăzut sub 19.000 de dolari. De ce suferă criptomonedele?

Bitcoin a scăzut sub 19.000 de dolari. De ce suferă criptomonedele?

Bitcoin a scăzut sub 19.000 de dolari. De ce suferă criptomonedele?
Foto: Pexels
Publicat: 20.09.2022

Criptomonedele au coborât la noi minime din cauza îngrijorărilor legate de reglementare și a faptului că investitorii la nivel global s-au arătat reținuți față de activele riscante, în contextul în care în întreaga lume se prefigurează creșteri ale ratelor dobânzilor, scrie Reuters.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă în funcție de valoarea de piață, a scăzut cu aproximativ 5% până la un minim al ultimelor trei luni de 18.387 dolari.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 3% la un minim al ultimelor două luni de 1.285 de dolari și a scăzut cu peste 10% în ultimele 24 de ore. Alte active mai mici au fost mai adânc în roșu.

A doua cea mai mare criptomonedă a scăzut la un minim al ultimelor luni

Blockchain-ul Ethereum, care stă la baza tokenului ether, a avut o actualizare majoră în weekend, numită Merge, care schimbă modul în care sunt procesate tranzacțiile și reduce consumul de energie.

Valoarea tokenului a scăzut pe fondul unor speculații induse de remarcile făcute săptămâna trecută de președintele Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA, Gary Gensler, care sugerează că noua structură ar putea atrage reglementări suplimentare.

„Este vorba de speculații cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla sau nu”, a declarat Matthew Dibb, COO al platformei de criptomonede din Singapore Stack Funds, cu privire la perspectivele de reglementare. „Dacă ne uităm la peisajul de acum, atât din punct de vedere fundamental, cât și tehnic, nu arată grozav. Nu există niciun catalizator de creștere imediată care să susțină aceste piețe și să aducă bani noi și lichidități.”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase