Home » D:News » A început procesul bărbatului acuzat de viol în parlamentul australian

A început procesul bărbatului acuzat de viol în parlamentul australian

A început procesul bărbatului acuzat de viol în parlamentul australian
Foto: Pixabay
Publicat: 05.10.2022

Bărbatul, acuzat că a violat o colegă de serviciu în clădirea Parlamentului australian, este judecat la un tribunal din Canberra. Procesul a început recent și ar putea aduce în boxa martorilor membri importanți ai parlamentului.

Bruce Lehrmann, membru al staffului, este acuzat că a agresat-o sexual pe Brittany Higgins în martie 2019, în biroul unui ministru. Acuzatul, în vârstă de 27 de ani, a pledat nevinovat și neagă că a avut relații sexuale cu reclamanta, potrivit BBC.

Marți, în deschiderea procesului, procurorii au relatat că presupusul incident a avut loc după „o noapte de beție” cu colegii. Potrivit acestora, Lehrmann și Higgins s-au oprit la Casa Parlamentului, unde lucrau amândoi, iar femeia, „puternic intoxicată”, a adormit pe o canapea din biroul unui ministru. Acuzația mai arată că femeia s-a trezit în timpul partidei de sex și a încercat să se opună.

Bărbatul acuzat de viol în parlamentul australian este judecat

Avocatul apărării, Steven Whybrow, a declarat că relatarea lui Higgins conține lacune și neconcordanțe și i-a îndemnat pe jurați să ignore acoperirea mediatică a cazului.

„El are dreptul la această prezumție de nevinovăție”, a spus Whybrow.

Procesul are loc la un tribunal din Canberra, ar putea ține până la șase săptămâni și va avea o serie de martori „de profil înalt”.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase